بررسی 17 تانک، تکنولوژی و کیفیت ساخت آنها در صحنه نبرد

این بررسی شامل تانک های اصلی میدان نبرد در رسته تانک های دارای مخازن سنگین است و شامل تانک های سبک و نیمه سنگین کلاس ۲۵ تا ۳۰ تن است ، قطعا در رده تانک های متوسط و کوچک تانک های خوبی در کشورهای آمریکای جنوبی ، ترکیه و  اندونزی ساخته شده است، در این بررسی تانک های سنگین که هنوز در حال تولید هستند مد نظر می باشد. 

بررسی 17 تانک، تکنولوژی و کیفیت ساخت آنها در صحنه نبرد

در لیست زیر 17 تانک از بهترین تانک ها را که کیفیت آنها مورد بررسی قرار گرفته عنوان می کنیم که همه آن ها و کیفیت شان در صحنه نبرد مورد بررسی کارشناسان ما قرار گرفته است: 
 
 رتبه 17.Challenger2  street fighter  
تانک اصلی هنگ سلطنتی بریتانیا، نمونه جدید تانک چلنجر ، این تانک در نسل جدید بهبود های بسیار خوبی در زمینه رزم پیدا کرده ، برجک آن مسلح به یک تیربار ۱۲۰ میلیمتریست و از زره واکنشی نسل جدید چلنجر برای محافظت در آن استفاده شده است.همچنین می توان بخش های دیگر این تانک رو از جمله قسمت جلوی آن را به این زره جدید واکنشی مجهز کرد که ایمنی این تانک رو به طرز شگفت آوری بالا میبره. همچنین این تانک مجهز به نمایشگر به جهت دید و عملیات در شب است، همچنین از امکان دید مستقل فرمانده از توپچی و همچنین حسگر حرارتی به جهت کنترل آتش توپچی ، فرمانده و راننده  برخوردار است، این تانک پیشرفت شگفت انگیزی نسبت به نسل قبلی خود داشته است، این تانک از سال ۱۹۹۴ در خدمت ارتش بریتانیاست.هدف از مجهز کردن این تانک به تجهیزات دید در شب ، امکان رزم شبانه است که در جنگ های ضربتی امروزی قابلیت بسیار مهمی به شمار می آید. 
 
 
تانک شماره 16:  EMBT European  
یک تانک اروپایی ، محصول مشترک آلمان و فرانسه ، که بر مبنای نیاز به یک تانک چالاک میدان نبرد ساخته شده. این تانک محصول مشترک فرانسه و آلمان است و قرار است به مرور جایگزین لئوپارد یک و دو شود.  در این تانک که هنوز مراحل ساخت آن به پایان نرسیده از تکنولوژی های روز جهان استفاده می شود، به نحوی که خدمه مورد نیاز برای آن تنها محدود به دو نفر است.   


 
شماره 15:  (اوکراین)T72k تانک  
این تانک یک ارتقا بر تانک تی ۷۲ روسی است ، که بیشترین تغییرات در بخش زره واکنشی آن رخ داده است، تغییرات صورت گرفته بر روی ماژول زره این تانک باعث شده ضریب نفوذ سلاح های ضد زره بر روی آن به شدت کاهش یابد، همچنین سیستم الکترونیک آن در برابر جنگ الکترونیک ایمن شده و همچنین  از امکان ناوبری ماهواره ای برخوردار است. 


شماره 14:  T-90M proyvi (روسیه) - 2017 
 
 این تانک ارتقا یافته تانک تی ۹۰ ام است ، که از لحاظ چالاکی ، و زره و قدرت شلیک ارتقا بر روی آن صورت گرفته، این تانک برای اولین بار در سال ۲۰۱۷ رونمایی شد و در سال ۲۰۱۷ اعلام شد تعدادی از آنها برای خدمات در واحدهایی از ارتش روسیه تحویل گردید و برنامه بر این است که این ارتقا بر تانک های تی ۹۰ ام صورت پذیرد. 
 
 
شماره 13: تانک کرار ایران  
 
این تانک در حقیقت توسعه ای بر روی تانک تی ۷۲ شوروی سابق ، با تغییراتی در برجک و سیستم های ناوبری مدرن به نظر میرسد در ارتقا این تانک فقط به تانک تی ۹۰ توجه نشده و از آبرامز آمریکا و چلنجر نیز برداشت هایی در آن صورت گرفته است، البته به جز چند تصویر تلویزیونی اطلاعات بیشتری از این تانک در دست نیست. و هنوز به نظر میرسد این محصول در دست توسعه است و به تولید انبوه نرسیده . 


 
شماره 12: Leclerc XLR (فرانسه) - ژوئن 2016 
این تانک یک ارتقا بر روی تانک ها  اسکورپیون فرانسه است که شامل ارتقا زره واکنشی و چالاکی این تانک و همچنین ارتقا بر روی سیستم آتشباری این تانک می باشد ، این ارتقا شامل قراردادی میان شرکت توسعه زیرساخت نظامی فرانسه با بخش خصوصی شامل ارتقا ۳۰۰ دستگاه تانک اسکورپیون ارتش فرانسه است، که قرار است تا سه سال دیگر تحویل گردد و زمان خدمت این تانک ها در ارتش فرانسه را تا سال ۲۰۴۰ تمدید کند. 


 
شماره 11: TAM 2IP (آرژانتین) - 2015 
 
 ارتش آرژانتین که فاقد تجربه لازم برای طراحی و تولید تانک بود برای تولید این تانک از تجربه مهندسان آلمانی بهره گرفت و به نوعی می توان گفت این تانک نتیجه همکاری مشترک مهندسان آلمانی و آرژانتینی است، و همچنین شرکت های اسرائیلی نیست در توسعه برخی از بخش های آن همکاری کرده اند، این تانک داره زره واکنشی برای محافظت بیشتر در قسمت برجک و بخش جلوی تانک می باشد، همچنین از سیستم های کنترل آتش مدرن و سیستم های ارتباطی ضد جنگ الکترونیک در آن استفاده شده است. 
 


شماره 10: در ورزن ۳ و ۴ (ارتش ایلات متحده)   
تانک   M1A2 

این تانک نسخه ارتقا یافته تانک آبرامز است، که در زمینه بقا در برابر تسلیحات ضد زره ، پایداری زره واکنشی ، قابلیت آتشباری و امکانات ارتباطی و جنگ الکترونیکی پیشرفت هایی در آن صورت گرفته است.

در سال ۲۰۱۵ اولی نمونه ورژن ۳ و ۴ در نمایشگاه دفاعی واشنگتن دی سی به معرض نمایش درآمد و تصمیم بر آن شد تا هفت نسخه آزمایشی از آن آماده گردد و در اختیار نیروی زمینی ارتش آمریکا برای انجام تست های فنی قرارگیرد، ارتش آمریکا همچنان خواستار ازن است که قابلیت های مرگبار این تانک توسعه یابد، قابلیت هدف گیری با اشعه مادون سرخ ، استفاده از مهمات هوشمند و تقویت قدرت موتور و سیستم خروجی آن با افزایش یک اگزوز از برنامه های در دست انجام است . 


 
شماره 9: T14 armataروسیه  
 
کار طراحی آن در سال ۲۰۱۳ در یک     شروع شد.uralvagonzavoشرکت روسی  
این تانک توسعه یافته تانک سری تی ۹۰ روسیه است، و بسیاری آن را همان پروژه تانک تی ۹۵ می دانند که به عقاب سیاه مشهور بود، این تانک به آتشبار کاملن اتوماتیک و بدون اپراتور مجهز است ، اما توسعه آن بارها به تعویق افتاده در ابتدا قرار بود که تعداد ۲۲۰۰ تانک آرماتا ۱۴ تا سال ۲۰۲۲ تحویل نیروهای مسلح روسیه شود ، اما به نظر نمیررسد با توجه به مشکلات مالی و فنی  این امر به زودی محقق شود. 


 
شماره 8: Type 99A. (China) ZTZ-99A 
 
این مدل پیشرفته ترین تانک که توسط ارتش چین بهره برداری و استفاده شده. تانک های قبلی چین کپی هایی از تانک های روسی بودن که در دو مدل ساخته شده بودن، اما در این مدل از پیشرانه به روز تر و همچنین قدرت آتش بسیار بالا و زره بسیار کارآمدتر استفاده شده، این تانک محصول به نسبت گرانی محسوب میشه و به همین خاطر از آن دویست عدد تا کنون ساخته شده، ارتش چین قصد داره با اصلاحاتی قیمت تمام شده این محصول رو پایین بیاره. این محصول در سال ۲۰۰۷ برای اولین بار رونمایی شد و در سال ۲۰۱۵ در روز رژه ارتش خلق چین استفاده شد و در سال ۲۰۱۷ در عملیات مانور نظامی سازمان همکاری شانگهای بصورت عملیاتی از آن استفاده شد. 


 
شماره 7: تانک آلتای ترکیه 
آلتای نسل سوم تانک های ارتش ترکیه ست. این تانک توسط یکی از برگترین صنایع نظامی خصوصی ترکیه طراحی و ساخته شده . رونمایی از این تانک اولین بار در سال ۲۰۱۲ صورت گرفت. این تانک پس از طراحی برای ساخت به هلدینگی از شرکت های صنایع نظامی ترکیه سپرده شد و در نهایت در سه مدل تولید آن صورت می گیرد، نمونه با حالت ساده تر و مناسب برای کنترل شهری ، مدل دارای زره پوششی و امکانات ناوبری ث کنترل آتش لیزری ، مدل سوم دارای مسلسل تمام اتوماتیک و روباتیک و همچنین سیستم ناوبری بسیار مدرن وبروز 
، قرار داد صادرات این تانک از طرف دولت ترکیه با عمان منعقد شده است. 


 
شماره 6: VT4. MBT3000 
این تانک برای جنگ های تکنولوژیک آینده توسط شرکت نورینکو طراحی و ساخته شده است و در ساخت آن از آخرین تکنولوژی های روز استفاده شده است، این محصول اولین بار در سال ۲۰۱۲ به نمایش درآمد و سپس در نمایشگاه دفاعی که مسئولان ۴۴ کشور حضور داشتند به معرض نمایش عموم گذارده شد، چین از ساخت این محصول بیشتر اهداف صادراتی دارد، ارتش تایلند تا کنون ۴۴ دستگاه از آن سفارش داده که ممکن است این تعداد در آینده افزایش پیدا کند، این تانک قابلیت خشاب گذاری اتوماتیک مهمات رو داره که باعث کاهش خدمه تانک از چهار نفر به دو نفر میشه. 


شماره 5: T90 MS russia 
این تانک توسعه یافته تانک تی ۹۰ است که ویژگی های آن با توجه به چالش های جدید میدان های نبرد مدرن ارتقا پیدا کرده، وزن آن نیز ۱۵۰۰ کیلوگرم بیشتر از تی ۹۰ معمولی.این تانک اولین بار در نمایشگاه اکسپو روسیه به نمایش در اومده و به ۴۸ تن رسیده. اما وزن این تانک نسبت به آبرامز و لئوپارد هنوز بسیار پایین تر. 

 
شماره 4: Leopard 2A7 
نسل جدید تانک های لئوپارد از بهبود های خیره کننده ای برخوردار می باشد، بهبود در دقت شلیک ها و همچنین برد آتشباری ، مکانیزم های ارتباطی مدرن تر ، هو همچنین آخرین نسل زره های واکنشی که از نانو الیاف سرامیکی در آن استفاده شده ، همه این تغییرات به ما ثابت می کند که در برابر کیفیت بهتری در برابر نسل های گذشته این تانک قرار گرفته ایم. 


 
شماره 3: K2 black panther 
این تانک توسط شرکت هیوندای روتم طراحی شده. این تانک جایگزین تانک M48 آمریکایی که در خدمت ارتش کره جنوبی بود شده. در سال ۲۰۱۴ ارتش کره جنوبی و شرکت هیوندای روتم قراردادی رو برای تحویل صد دستگاه از این تانک امضا کردند. در سال ۲۰۱۵ قرارداد جدیدی منعقد شد بین طرفین برای تهیه ۴۰۰ دستگاه تانک دیگر. از تجهیزات این تانک برای تانک ترکیه ای آلتای نیز استفاده می شود، برخی از منابع می گویند که ممکن است ارتش کره جنوبی برای توسعه نیروی زمینی خود تعداد سفارشات خود رو تا ۶۰۰ دستگاه بالا ببره. 
مرکاوا ۴ اسرائیل 
این تانک در سال ۱۹۹۹ معرفی شد و در سال ۲۰۰۴ عملیاتی شد، این تانک ابتدا در تیراژ محدود تولید میشد و بیشتر تیراژ به مرکاوا ۳ اختصاص پیدا میکرد.

مرکاوا اولین تانکی است که در بالای برجک هیچ گونه سیستم لود مهمات ندارد زیرا سبب افزایش نفوذ پذیری در هنگام اصابت مهمات ضد زره می گردد، و از سیستم هوش مصنوعی در آن برای پیمایش و هدفیابی استفاده شده.این تانک دارای سیستم کنترل آتش کامپیوتری است که امکان ردیابی و انهدام اهداف رو بصورت گسترده ایجاد می کند ، حتی امکان ردیابی و انهدام بالگرد رو هم داره،همچنین این تانک امکان دید و رصد دو طرفه و امکان انهدام اهداف در حین حرکت رو داره، همچنین مرکاوا دارای دوربین حرارتی برای شناخت اهداف. این تانک داری سیستم هشدار قفل لیزری خدمه هم هست که در صورت نشانه گیری لیزر به خدمه هشدار میدهند، و همچنین امکان رهاسازی نارنجک دودزا از دیگر قابلیت های این تانک. این تانک همچنین ازامکانرمزگذاریراطلاعات دریافتی صحنه نبرد از جمله موقعیت نیروها و پهبادها و هواگردها و ارسالش برای سایر واحدها برخوردار است 


 
شماره 2: Merkava mark4 M 
نسخه ارتقا یافته تانک مرکاوا مار گ ۴ است که در زمینه زره و پرتاب موشک و نارنجک ارتقا پیدا کرده ، سیستم های ارتباطی این تانک بهبود پیدا کرده به جهت ارتباط واحدها در میدان نبرد، و همچنین رصد محل اصابت گلوله و تحلیل میزان آسیب دیدگی هدف مکانیزم هایی به این تانک افزوده شده. از نشانه های بهبود این تانک این که در جنگ های اخیر هیچ تانک مرکاوایی آسیب ندیده. این تانک در سال ۲۰۰۹ نوع اولین نمونه ش تولید شد. 
 
 
شماره 1: Type 10 japan 
یک تانک پیشرفته نسل چهارم که توسط صنایع سنگین میتسیوبیشی توسعه یافته ، این تانک یک ماشین رزمی بسیار پیشرفته نسل چهارم است.تحقیق و توسعه این تانک از سال ۲۰۰۲ آغاز شد ، از زمانی که تصمیم گرفتن نمونه قدیمی نوع ۷۴ رو با این مدل جایگزین کنند، پیش نمونه این تانک در سال ۲۰۰۶ ساخته شد و در سال ۲۰۱۰ تولید آن بصورت رسمی شروع شد.

منبع: www.armyrecognition.com

0
تعداد نظرات
  نظرات

نظری وجود ندارد.

نام
ایمیل
عنوان
نظر
تصویر امنیتی
وارد نمودن کد

آخرین اخبار

چهارشنبه 23 خرداد 1403 0 دیدگاه