تفاوت سوییچ ، روتر و مودم در چیست؟
سوییچ شبکه ، روتر و مودم اگر بر اساس ظاهر قضاوت شوند ، بسیار شبیه به نظر خواهند رسید. با این حال هرکدام نقش متفاوتی اجرا میکنند.
سوییچ شبکه ، روتر و مودم اگر بر اساس ظاهر قضاوت شوند ، بسیار شبیه به نظر خواهند رسید. با این حال هرکدام نقش متفاوتی اجرا میکنند و برای اهداف متفاوتی به کار گرفته میشوند. پس ببینیم که تفاوت اصلی در کجاست؟ در این مقاله تلاش میکنیم مفاهیم اصلی را در این مورد از پایه مرور کنیم.
اینها دستگاه های اصلی شبکه هستند:
در ابتدا بگوییم که مودم ، روتر و سوییچ در حقیقت چه چیز هستند ، سپس نقش هر کدام در شبکه را شرح خواهیم داد:
مودم:
مودم عموما توسط ISP ارائه میشود تا اتصال به شبکه اینترنت را ممکن سازد. البته عموما مدلهای ترکیبی به کار گرفته میشوند که شامل مودم و روتر در یک دستگاه هستند . با اینکه استفاده از این دستگاه ها در برخی موارد بهره وری بالاتری در مصرف انرژی خواهد داشت ، اما توان شبکه را محدود میسازد. پیشنهاد اینست که در صورت امکان از مودم جداگانه استفاده کنید تا منابع استفاده از اینترنت را افزایش دهید.
روتر:
هنگام اتصال بیش از یک دستگاه به مودم، عموما به روتر نیاز دارید. روتر به عنوان هدایت کننده ترافیک شبکه عمل میکند. اطلاعات به دست آمده از مودم را دریافت کرده و به دستگاه هایی که به مودم متصل شده اند منتقل میکند ، روتر سپس برای دستگاه های متصل یک IP داخل شبکه ایجاد میکند تا قابل دسترس شوند. دستگاه هایی مانند کامپیوتر ها ، موبایل ها ، کنسولهای بازی و غیره میتوانند به شکل وایرلس یا کابلی به روتر متصل شوند. فایروال داخلی ،یکی از ویژگیهای پیشرفته روترهاست جهت جلوگیری از ایجاد ترافیک ناخواسته.
سوییچ:
این دستگاه برای فراهم کردن پورتهای بیشتر و افزایش ظرفیت روتر استفاده میشود. سوییچ شبکه ارتباط بین آدرس مک دستگاه متصل و پورت متصل را فراهم میآورد. سوییچ اطلاعات را تنها به جایی که باید بروند میفرستد بنابر این موجب کم شدن مصرف داده در شبکه میشود ، این امر افزایش کارایی کلی دستگاه های درون شبکه را به همراه افزایش امنیت به همراه خواهد داشت. سوییچ عموما به روتر متصل میشود ، امکان مسیر دهی به داده ها را ندارد و نباید مستقیما به مودم متصل شود ، مگر اینکه یک سرور DHCP داخل شبکه وجود داشته باشد.
شباهت ها:
هر سه ، بدنه های ترکیبی پلاستیکی-فلزی دارند.
هر سه اجازه میدهند کامپیوتر ها برای ارتباط از طریق اینترنت به آنها متصل شوند.
هر سه تعدادی پورت در جلو یا عقب دستگاه دارند که محل اتصال کامپیوتر ها را مشخص میکند ، به همراه ورودی برق و لامپهای LED برای تعیین وضعیت کاری دستگاه.
تفاوتها:
روتر و مودم:
روتر ها در لایه سوم از مدل OSI فعالیت میکنند و با IP ها سر و کار دارند. روتر اختصاصا برای اتصال شبکه ها به یکدیگر و مسیردهی به انتقال داده ها کاربرد دارد. هنگام کاربرد خانگی روتر وظیفه اتصال شبکه داخلی شما و شبکه ISP را بر عهده دارد. روتر میتواند از یک سو به مودم متصل باشد و از سوی دیگر به سوییچ. عموما روی روتر ها یک پورت اترنت برای اتصال به مودم وجود دارد و ما بقی برای اتصال به سوییچ هاست. مودم دارای یک کابل کواکسیال است برای اتصال به شبکه ISP و یک پورت اترنت برای اتصال به پورت اینترنت روتر. مودم با استفاده از خط تلفن یا DSL ، اتصال کابلی یا فیبر نوری به ISP متصل میشود.
روتر و سوییچ:
همانطور که اشاره کردیم ،روتر در لایه سوم مدل OSI عمل میکند و به شما اجازه میدهد دستگاه های متعدد را به یکدیگر متصل کرده و از یک اتصال اینترنت یکسان استفاده کنند. اما سوییچ در لایه دوم مدل OSI کار میکند که هنگام نیاز میتوان با روشن کردن آن ، موقتا یک نقطه را در شبکه به نقطه دیگر متصل کرد. نکته اینجاست که سوییچ تنها به شما اجازه میدهد که چند کامپیوتر را به یک شبکه محلی متصل کنید.
ترتیب اتصال چگونه است؟
ترتیب ساده اتصال این سه دستگاه به این شکل است: مدم – روتر – سوییچ – دستگاه های مورد نیاز. سوییچ باید بعد از روتر قرار داده شود تا دستگاه هایی که به سوییچ یا روتر متصل شده اند بتوانند از اینترنت به شکل همزمان استفاده کنند. قرار دادن سوییچ بین مودم و روتر ، با قرار ندادن آن در شبکه فرقی نمیکند. تنها سخت افزار و مقداری کابل هدر رفته است ، چون تمام پورتهای سوییچ به جز پورت متصل به روتر ، بی استفاده خواهد بود.
منبع: cables-solutions.com
نظر ممنون، مفید بود