تنظیماتی در اندروید که احتمالا از آن ها خبر نداشته اید.

اگر شما هم از جمله کاربران معمولی گوشی های هوشمند هستید، اکنون به طور متوسط پنج ساعت در روز از تلفن خود استفاده می کنید. اما ورای استفاده از برنامه‌های ویدیویی و رسانه‌های اجتماعی، ممکن است ندانید که تنظیماتی وجود دارد که می تواند زمان استفاده شما را آسان‌تر یا حتی کوتاه‌تر کند.

تنظیماتی در اندروید که احتمالا از آن ها خبر نداشته اید.

صفحه تنظیمات Android مملو از گزینه‌ است ، تعدادی از آن ها را  احتمالا می شناسید ، اما موارد دیگری هم وجود دارد که می‌تواند استفاده شما از تلفن را راحت‌تر کرده ، داده‌های شما را ایمن نگه دارند و اتصال سریع‌تری به دستگاه‌های دیگر را فعال کنند. همه اینها در بخش تنظیمات اندروید 13 و به اصطلاح «آندروید خالص» ظاهر می‌شوند، که در دستگاه‌های Google Pixel و احتمالا مدل‌های معدود دیگری مشاهده می‌کنید. اما در گوشی‌های دیگر، مانند سامسونگ یا شیائومی هم باید گزینه های مشابهی در مکان های همسان پیدا کنید.

 

روشن کردن خودکار Wi-Fi

ممکن است وقتی دور از خانه یا محل کار هستید، Wi-Fi را خاموش کنید. اگر اینطور است، Android می‌تواند وقتی دوباره در محدوده شبکه‌ های شناخته شده قرار گرفتید ، وایفای را برای شما روشن کند. به Network and Internet، سپس Internet و Network Preferences بروید تا کلید روشن کردن Wi-Fi خودکار را پیدا کنید.

 

مصرف داده کمتر

اگر در یک کشور خارجی، دارای شرایط محدود مصرف داده و یا در منطقه‌ای با پوشش سلولی ضعیف هستید، می‌توانید با مراجعه به Network and Internet  و سپس  Data Saver، تلفن خود را به استفاده از داده کمتری ملزم کنید. این گزینه به روش‌های مختلفی عمل می‌کند: برخی از برنامه‌ها ممکن است کمتر به‌روزرسانی‌ انجام دهند. برای مثال، تصاویر در وب ممکن است تا زمانی که روی آنها ضربه نزنید بارگیری نشوند.

 

فعال شدن خودکار حالت رانندگی

اندروید اکنون با یک حالت ویژه برای زمانی که در حال رانندگی هستید ارائه می‌شود تا انجام برخی اقدامات را با دستورات صوتی آسان‌تر کرده و نوتیفیکیشن های اضافی را غیر فعال می‌کند. وقتی تلفنتان به سیستم بلوتوث خودرو متصل می‌شود، می‌توانید این حالت را به‌طور خودکار راه‌اندازی کنید: برای تنظیم این ویژگی، «Connected Devices» ، «Connection Preferences» و «Driving Mode» را انتخاب کنید.

 

تنظیم برنامه های پیش فرض

برخی اقدامات، مانند باز کردن پیوندها یا پاسخ دادن به تماس ها، به اجرای برنامه های پیش فرض مرتبط با آنها نیاز دارند. برای کنترل اینکه کدام برنامه‌ها با کدام فعالیت مرتبط هستند، Apps و سپس Default Apps را انتخاب کنید ، سپس می‌توانید یک نوع فعالیت (مانند مرور وب) را انتخاب کرده و انتخاب کنید که کدام برنامه استفاده شود. همه برنامه های موجود مطابق با آن فعالیت برای شما نمایش داده می شوند.

 

مدیریت فعالیت برنامه ها در گوشی

برنامه‌ها معمولاً برای دسترسی به داده‌ها یا بخش هایی از دستگاه شما، مانند مخاطبین ، محتوای گالری و موقعیت مکانی تلفن شما ، مجوز درخواست می‌کنند. برای مشاهده – و در صورت لزوم ویرایش – این مجوزها یا محدود کردن دسترسی به آن ها به "تنها در زمانی که از برنامه استفاده می کنید" ، Apps را باز کرده و سپس برای انتخاب یک برنامه خاص، بر روی “See all apps” ضربه بزنید. سپس  Permissions را لمس کنید تا تنظیمات دسترسی این برنامه را بررسی کرده و تغییرات را اعمال کنید. در این قسمت همچنین آخرین باری که از یک مجموعه خاص مجوزها استفاده شده است نشان داده می شود.

 

توقف موقت مجوزها در برنامه های استفاده نشده

شما احتمالا نمی‌خواهید برنامه‌های قدیمی که دیگر از آنها استفاده نمی‌کنید، مجوزهای خود را حفظ کنند ، به همین دلیل است که Android به‌طور پیش‌فرض مجوزهای برنامه‌هایی را که برای مدتی استفاده نکرده‌اید متوقف می‌کند. برای کنترل این مورد برای برنامه‌های مختلف ، Apps ، سپس See all apps را انتخاب کرده ، یک برنامه را انتخاب کنید و بر روی Permissions ضربه بزنید. بعد از آن میتوانید Pause app activity if unused را انتخاب کنید. (البته توصیه ما این است برنامه هایی که دیگر استفاده نمی کنید را حذف کنید.)

 

بررسی سابقه نوتیفیکیشن ها

اندروید اعلان‌های شما را ثبت می‌کند، این قابلیت وقتی به کار می آید که آنها را اشتباها پاک کرده باشید و نیاز به بازگرداندنشان داشته باشید. با انتخاب Notifications و سپس Notification History می توانید این ویژگی را روشن کرده و اعلان های اخیر را از برنامه های خود مشاهده کنید. توجه داشته باشید که اعلان‌های به تعویق افتاده و همچنین اعلان‌هایی که رد کرده‌اید هم در این فهرست ظاهر می‌شوند.

 

پنهان کردن نوتیفیکیشن های حساس در لاک اسکرین

لزوماً نمی‌خواهید اعلان‌های حساس یا شخصی در صفحه قفل شما ظاهر شوند و هر کسی بتواند آنها را بخواند. می‌توانید با انتخاب Notifications و غیرفعال کردن کلید Sensitive Notifications از این اتفاق جلوگیری کنید. حساسیت یک اعلان در واقع توسط توسعه دهنده برنامه ای که آن را ارسال می کند کنترل می شود، اما پیام ها و چت ها معمولاً شامل این ویژگی می شوند.

 

پنهان کردن اعلان‌های سایلنت

احتمالاً بدون احتساب اعلان‌های بی‌صدا، باز هم به میزان کافی نوتیفیکیشن دریافت می‌کنید. این موارد ممکن است وضعیت آب و هوا را به شما بگویند، از میزان ترافیک در منطقه مطلعتان کنند، یا اینکه دانلود یک پادکست در پس‌زمینه را نشان دهند. اگر ترجیح می‌دهید این موارد در گوشی شما ظاهر نشود و حواس شما را پرت نکنند ، Notifications را انتخاب کرده و Hide silent notifications in status bar را فعال کنید.

 

نمایش درصد باتری در استاتوس بار

با نگاه کردن به نماد باطری کوچک موجود در نوار وضعیت، تشخیص میزان باتری باقیمانده تلفن می تواند دشوار باشد. برای نمایش میزان باقیمانده باتری به شکل درصد در کنار آن، Battery را انتخاب کنید و سپس سوئیچ Battery percentage را روشن کنید. به این ترتیب تمام نمادهای دیگر در نوار وضعیت به سمت چپ جابه‌جا می‌شوند و نماد عمر باتری در جای خود باقی می‌ماند.

 

نمایش میزان استفاده برنامه ها از فضای داخلی

اگر فضای داخلی تلفنتان رو به اتمام است، با رفتن به Storage و سپس Apps، ببینید کدام برنامه‌ها بیشترین فضا را اشغال می‌کنند. بزرگترین برنامه ها از نظر فضای ذخیره سازی در بالای لیست نشان داده می شوند. ارقام نشان داده شده شامل همه فایل‌های مربوط به یک برنامه می‌شوند ، بنابراین مواردی مانند فهرست‌های پخش Spotify و نمایش‌های Netflix و هر گونه فایل دیگری که توسط برنامه دانلود شده اند نیز محاسبه می‌شود.

 

اضافه کردن زیرنویس‌ همزمان به ویدیوها

قابلیت زیرنویس کردن گفتار در ویدیوها – همزمان با پخش – در تعداد فزاینده‌ای از تلفن‌های اندرویدی در دسترس است، و حتی اگر مشکل شنوایی نداشته باشید هم مفید است. با ضربه زدن روی Sound and Vibration و سپس Live Caption می توانید این گزینه را پیدا کنید. زیرنویس‌ها توسط پردازش هوش مصنوعی Google به‌طور خودکار هر زمان که گفتاری شناسایی شود، ظاهر می‌شود، چه در هنگام پخش یک ویدیو در رسانه‌های اجتماعی یا در تماس ویدیویی.

 

قفل زودهنگام نمایشگر

قفل صفحه از گوشی شما در برابر ورود ناخواسته دیگران محافظت می‌کند، بنابراین در حالت ایده‌آل می‌خواهید که پس از کنار گذاشتنش ، در سریع‌ترین زمان ممکن فعال شود. می توانید این مدت زمان را با باز کردن Display و سپس انتخاب Screen Timeout از لیست تغییر دهید.

 

همه چیز را روی صفحه بزرگتر کنید

اگر در خواندن متن روی صفحه مشکل دارید، به قسمت Display و سپس Display size and text در تنظیمات بروید. دو اسلایدر در این قسمت وجود دارد ، یکی برای اندازه قلم (که متن ها را بزرگتر یا کوچکتر می کند) و دیگری برای اندازه نمایش (که همه چیز از جمله آیکون ها و منوها را بزرگ و کوچک می کند). برای بازگشت به حالت استاندارد هم می توانید روی Reset settings ضربه بزنید.

 

غیر فعال شدن قفل گوشی در محل های مطمئن

اگر مکان‌های خاصی وجود دارد که مطمئن هستید هیچ شخص غیرقابل اعتمادی به تلفن شما دسترسی ندارد – به عنوان مثال در خانه - برای راحتی بیشتر می‌توانید قفل صفحه را به‌طور خودکار در این مکان‌ها غیر فعال کنید. به Security، سپس Advanced Settings، سپس Smart Lock و در نهایت Trusted Places بروید. یک مکان اضافه کنید و کار تمام است.

 

افزودن اطلاعات پزشکی

فرض کنید به اندازه کافی بدشانس هستید که در یک موقعیت پزشکی اورژانسی قرار گرفته اید. در این صورت، ممکن است نتوانید به ابتدایی ترین سوالات در مورد گروه خونی، داروها، آلرژی ها و سایر اطلاعات مهم خود پاسخ دهید. با این حال، می‌توانید از طریق Safety and Emergency and Medical Information این اطلاعات را به تلفن خود وارد کنید. از این پس ، این جزئیات از صفحه قفل هم قابل رویت و دسترسی خواهند بود.

 

ایجاد محدودیت در استفاده از برنامه ها

اگر نگران هستید که خود یا فرزندتان زمان زیادی را در TikTok یا Twitter صرف کنید، Android می‌تواند در اینجا به شما کمک کند. اگر روی Digital Wellbeing و Parental Controls ضربه بزنید و سپس Dasgboard را انتخاب کنید، می‌توانید ببینید که در طول روز چه میزان زمان در برنامه‌های خاص سپری شده است و در صورت لزوم می توانید محدودیت‌هایی تعیین کنید برای مدت زمانی که می‌توانید در آینده از آن‌ها استفاده کنید .

 

فعال سازی حالت مهمان

حالت مهمان راهی عالی است برای اینکه به دیگران اجازه دهید از تلفن شما بدون دسترسی به حساب‌های رسانه‌های اجتماعی، برنامه‌های بانکی یا امتیازات بالای بازی شما استفاده کنند. این قابلیت درست مانند حساب کاربری در macOS یا Windows کار می‌کند و می‌توانید با انتخاب System، Multiple Users و سپس فعال کردن Allow multiple users، آن را در Android راه‌اندازی کنید.

 

 

منبع:     Getpocket.com

0
تعداد نظرات
  نظرات

نظری وجود ندارد.

نام
ایمیل
عنوان
نظر
تصویر امنیتی
وارد نمودن کد

آخرین اخبار

چهارشنبه 23 خرداد 1403 0 دیدگاه