اصول اخلاقی پشت نظارت بر هر فکر، کردار و احساسات یک نفر چیست؟
ایلان ماسک با تسلا و اسپیس ایکس، خودروهای الکتریکی و پروازهای فضایی خصوصی را در همه جا فراگیر کرد. اکنون، با Neuralink، او امیدوار است که بتواند همین کار را برای رابط های ذهن و ماشین (سایبورگ) انجام دهد.
Neuralink چیست؟
ایلان ماسک می خواهد ماشین ها را فقط با قدرت فکر کنترل کند. برای این منظور، در ژوئیه ۲۰۱۹ ماسک و تیمش فاش کردند که «سیم های» فوقالعاده ظریفی ساختهاند که میتوانند در مغز شما بافته شوند تا از نورونهای شما فرما بگیرند. این شرکت همچنین رباتی ساخته است که می تواند این جراحی ظریف را زیر نظر جراح مغز و اعصاب انجام دهد.

هنگامی که این شرکت در سال ۲۰۱۶ راه اندازی شد، ماسک گفت که می خواهد به انسان ها کمک کند تا در دنیایی که هوش مصنوعی از آنها پیشی گرفته است، رقابت کنند. تا به ما "پهنای باند" بیشتری بدهد. اما با این اطلاعیه جدید، محققان توجه خود را به کمک به افراد مبتلا به اختلالات مرتبط با مغز معطوف کردند.
نورالینک Neuralink چگونه کار می کند؟
N1، به شکل یک تراشه مربع 4 میلی متری، در جمجمه کاشته می شود. به این تراشه سیم هایی باریک تر از موی انسان متصل شده است که تا مغز می رسد. این رشتهها در نزدیکی بخشهای مهم مغز قرار میگیرند و میتوانند پیامها را در حین انتقال بین نورونها شناسایی کنند، هر تکانه را ضبط و تکانههای خود را ایجاد کنند. Neuralink میگوید N1 قادر است با 1000 سلول مغزی مختلف ارتباط برقرار کند و ممکن است برای یک بیمار ۱۰ تراشه N1 کاشته شود.
این تراشهها بهصورت بیسیم به یک دستگاه پوشیدنی متصل میشوند که مانند سمعک روی گوش کاربر قلاب میشود و حاوی رادیو بلوتوث و باتری است.
نورالینک می گوید اولین دستگاه ها از طریق جراحی مغز و اعصاب سنتی کاشته می شوند، اما در نهایت تراشه ها به طور ایمن و بدون درد از طریق برش های کوچک توسط یک ربات جراح کاشته می شوند.
چه نوع وضعیت هایی را می توان با استفاده از فناوری Neuralink درمان کرد؟
این فناوری می تواند به اختلالات عصبی ای کمک کند که ریشه در ناتوانی مغز در ارتباط با اعصاب اطراف بدن دارند. اینها شامل بیماری هایی مانند صرع و بیماری پارکینسون، همچنین فلج پا و فلج تمام بدن به دنبال آسیب های اعصاب نخاعی است.
آیا Neuralink باید در مغز جای گذاری شود؟
متأسفانه، این فناوری برای دریافت سیگنال ها باید به هر عصب مرتبط با عملکرد نزدیک باشد ، بنابر این نیاز است تا این فناوری در مغز جایگذاری شود.

هر فاصله ای بیشتر از ۶۰ میکرون قادر به تشخیص تکانه های فردی نیست (1 میکرون = 0.001 میلی متر).
خطرات نورالینک چیست؟
Neuralink باید از موفقیتها (و شکستها) فناوریهای رابط مغز و کامپیوتر موجود درس بگیرد. رشتههای اتصال الکترودها به تراشه باید انعطافپذیر باشند تا آسیب به بافت مغز در اطراف رشته ها به حداقل برسد. و اگر قرار باشد این فناوری برای بیمارانی به کار گرفته شود که از قبل با شرایط نقص عصبی رو به رو هستند، خطرات مربوط به نقص سیستم ایمنی آنها هم میبایست مد نظر قرار گرفته شود.
ماسک به مخاطبان اطمینان داد که کاشت این دستگاه به اندازه جراحی لیزر چشم ایمن است، اما این شرکت هنوز به دنبال تاییدیه FDA (سازمان غذا و دارو امریکا) است تا بتواند محصول خود را به بازار عرضه کند.
البته منظور از خطر ، فقط خطرات سلامتی نیست. جامعه باید در نظر بگیرد که با داده های ثبت شده توسط N1 چه کاری انجام می شود و اصول اخلاقی پشت نظارت بر هر فکر، کردار و احساسات یک نفر چیست؟
پس چه زمانی نورالینک می تواند به واقعیت تبدیل شود؟
ماسک اطلاع داده است که برنامه شروع مطالعات انسانی برای اوایل سال ۲۰۲۰ برنامه ریزی شده ، تاریخی که برخی می گویند بسیار خوش بینانه در نظر گرفته شده بوده است. هنگام راه اندازی، مکس هوداک، مدیرعامل Neuralink اظهار داشت که اولین بیماران مبتلا به فلج کلی به دلیل آسیب نخاعی هستند. در این بیماران چهار تراشه کاشته می شود که با حداکثر ۴۰۰۰ نورون مختلف ارتباط برقرار می کند.

مزایا فراتر از افراد ناتوان است. ماسک امیدوار است که این فناوری رایج شود و انسان ها را به موجوداتی سایبورگ تبدیل کند که می توانند همزیستی با هوش مصنوعی داشته باشند - چیزی که او معتقد است برای بقای گونه ما ضروری است.
منبع: www.sciencefocus.com