در مقاله "چگونه یک دوربین بخریم" ما مخاطبان را با سبک های مختلف عکاسی، تغییرات مختلف در دوربین ها و اهداف آنها آشنا می کنیم - بنابراین شما می توانید یک خرید مناسب با شناخت کامل انجام دهید.
1- قبل از خرید دوربین
برای چه کاری از دوربین استفاده می کنید؟ قبل از خرید دوربین این سوال را از خود بپرسید. آیا چیزی می خواهید که عکس های بهتری نسبت به گوشی شما بگیرد یا اینکه می خواهید به عنوان یک سرگرمی یا حرفه وارد عکاسی شوید؟

بودجه شما چقدر است؟ اگر این کار را به عنوان یک سرگرمی شروع می کنید، ممکن است نیازی به خرید یک DSLR نداشته باشید. اما ممکن است بخواهید چیزی را تهیه کنید که به شما امکان می دهد به یک خریدار دوربینDSLR تبدیل شوید. یا ممکن است فقط بخواهید دوربینی داشته باشید تا بتوانید عکس های فوری بهتری نسبت به تلفن هوشمند خود داشته باشید.
2- انواع دوربین
:Point-and-Shot این دوربین ها برای عکاسی فوری و سبک در سفر و عکس های یادگاری در تعطیلات عالی هستند.

این دوربین ها زوم اپتیکالی ارائه می کنند که با دوربین تلفن همراه قابل مقایسه نیست.
Bridge: مانند Nikon P1000 ، این دوربین ها کمی بزرگ تر از Point-and-Shot های رایج هستند ، ویژگی های بیشتری را ارائه می کنند و عمدتاً زوم و قابلیت های تله فوتو بهتری دارند.

این دسته از دوربین ها همچنین یک واحد یک تکه هستند که تمیز نگه داشتن سنسور را آسان می کند و نیازی به فضای اضافی برای لنز نیست. دوربینی مانند Nikon P1000 احتمالا از خیلی دوربین های حرفه ای با لنزهای چند هزار دلاری برای این نوع عکاسی برتر خواهد بود.
DSLR - Mirrorless : برخلاف دوربین های کامپکت ، این دوربین ها به شما اجازه می دهند از لنزهای مختلف استفاده کنید تا امکانات و گزینه های خلاقانه تری داشته باشید.

APS-C vs FullFrame vs Medium-Format : دوربین ها با سنسورهایی با اندازه های مختلف عرضه می شوند. وقتی کسی می گوید فول فریم، به این معنی است که سنسور آن به اندازه یک نگاتیو فیلم 35 میلی متری است. APS-C و micro 4/3 دارای سنسورهای کوچکتر از نگاتیو 35 میلی متری هستند.

فرمت متوسط ها هم سنسور هایی بزرگتر از نگاتیو دارند. این موضوع هنگام خرید لنز و همچنین در میزان هزینه خرید اهمیت دارد. سنسورهای کوچک تر می توانند همان تعداد پیکسل های یک دوربین فول فریم را داشته باشند،اما در نهایت پیکسل های آن کوچک ترهستند. از نظر فنی، این بدان معناست که یک سنسور کوچک تر نمی تواند تصویری را به خوبی یک دوربین فول فریم ثبت کند، اما در نهایت فقط این نکته اهمیت دارد که شما از چه سوژه ای میخواهید عکاسی کنید و در چه سطحی قصد فعالیت دارید ، مانند عکس برداری از کهکشان راه شیری یا صرف یک دوربین نیاز دارید برای عکس های خانوادگی.
3- دوربین DSLR در برابر Mirrorless
دوربین های سنتی DSLR آینه ای در داخل خود دارند که به شما امکان می دهد منظره را از طریق لنز ببینید تا بتوانید تصویری را که قصد ثبت آن را دارید به درستی ببینید. دوربین های بدون آینه از سنسوری استفاده می کنند که تصویر شما را به عنوان فید ویدیویی به منظره یاب الکترونیکی می فرستد.
اندازه: دوربین های DSLR از نظر اندازه بسیار بزرگتر از نمونه های مشابه بدون آینه هستند و وزن بیشتری هم دارند.

برای افرادی که دست های بزرگ دارند، دوربین های بزرگتر در دستشان احساس بهتری دارد. دوربین های بدون آینه معمولا کوچکتر، سبکتر و در سفر گزینه بهتری هستند.
عمر باتری: دوربین های بدون آینه از باتری های کوچک تری استفاده می کنند )زیرا بدنه دوربین کوچک تر است( و منظره یاب هم الکترونیکی است، به این ترتیب باتری ها را سریع ترمصرف می کنید.

توصیه می شود هنگام عکاسی با دوربین بدون آینه، یک باتری یدکی همراه داشته باشید.
منظره یاب اپتیکال در مقابل منظره یاب الکترونیکی: منظره یاب اپتیکال در مصرف باتری صرفه جویی می کند،

با این حال، منظره یاب الکترونیکی این مزیت را دارد که می توان آن را طوری تنظیم کرد که نوردهی تصویر شما را قبل از گرفتن عکس به شما نشان دهد.
4- سرعت و عملکرد
اندازه فایل یا مگاپیکسل همان چیزی است که اکثر مردم هنگام خرید دوربین به آن نگاه می کنند. هرچه این عدد بالاتر باشد، عکس واضح تر به نظر می رسد و می توانید آن را بزرگتر چاپ کنید و با قیمت دوربین هم ارتباط مستقیم دارد. ISO هم یک فاکتور عملکرد کلیدی است که هنگام خرید دوربین باید در نظر گرفته شود.

این مورد اساساً نحوه عملکرد دوربین شما در شرایط کم نور را مشخص می کند. هرچه این عدد بیشتر باشد، به نور کمتری نیاز خواهید داشت. اگر قرار نیست بیرون بروید و از رویدادهای ورزشی یا حیات وحش عکس بگیرید ، فریم بر ثانیه هم (FPS) نباید دغدغه اصلی شما باشد. با این حال ، اگر می خواهید از سوژه های در حال حرکت ورزشی و در طبیعت از حیات وحش عکس بگیرید ، فریم بر ثانیه بالا تر ، شانس شما را برای گرفتن یک عکس عالی افزایش می دهد.
5- افسانه و واقعیت مگاپیکسل
برخی افراد هستند که تنها به دنبال مگاپیکسل های بیشتر هستند، اما حقیقت این است که یک دوربین 20 مگاپیکسلی اطلاعاتی به اندازه 20 در 30 اینچ به شما می دهد.

در برخی موارد، پیکسل های بیشتر ممکن است آسیب زا هم باشد. برای مثال درشرایط نوری کم ، یک سنسور فول فریم با پیکسل های کمتر نسبت به سنسورهای کراپ با پیکسل های بیشتر، مشکلات کمتری با نویز دیجیتال دارد.
6- ارگونومی
اگر دوربین شما خیلی سنگین است یا به خوبی در دست قرار نمی گیرد، احتمال اینکه آن را با خود ببرید کمتر خواهد بود. این یکی از مزایای اصلی خرید حضوری در فروشگاه است.

می توانید دوربین را در دست بگیرید و ببینید در دستان شما چه حسی دارد. این را در نظر داشته باشید که تولید کنندگان دوربین قیمت را تعیین می کنند نه فروشگاه ها.
7- لنزهای قابل تعویض
اگر تصمیم دارید دوربینی بخرید که بتوانید لنزهای آن را عوض کنید، انتخاب های زیادی در مقابل خود قرار خواهید داد. لنزهای پرایم وجود دارند که فقط یک فاصله کانونی دارند. اعداد پایین تر، مانند ۱۵ میلی متر،زاویه "باز" هستند و باعث میشوند نمای بیشتری در عکس شما نشان داده شود پس برای مناظر عالی هستند. لنزی با فاصله کانونی حدود ۵۰ میلی متر دارای دید "طبیعی" است و مشابه آنچه چشمان ما می بیند. بیش از ۸۵ میلی متر "تله" در نظر گرفته می شود و مانند یک تلسکوپ ، سوژه های دور را نزدیک تر می کند.

این لنز زمانی که می خواهید در فاصله ایمن از سوژه خود بمانید، مانند عکس گرفتن از خرس ها در طبیعت عالی است. بعد از پرایم ، لنزهای زوم وجود دارند و در فاصله های کانونی مختلف عرضه می شوند. پرایم ها معمولا کوچک تر، سبک تر و از نظر کیفیت تصویر بهتر از زوم هستند، اما انعطاف پذیری لنز های زوم را به شما نمی دهند. زوم به شما امکان انعطاف بالایی اما با لنزهای کمتری می دهد. همچنین لنزهایی فقط برای دوربین های APS-C ساخته شده اند که روی دوربین های فول فریم کار نمی کنند. لنزهای مخصوص دوربین های فول فریم روی هر دو مدل سنسور کار می کنند، اما معمولاً گران تر هستند. یکی از چیزهایی که دوست دارم به علاقمندان بگویم این است که "شما یک دوربین می خرید، اما روی لنزها سرمایه گذاری می کنید." لنزها بیشتر از بدنه عمر می کنند و من اغلب توصیه می کنم، اگر فکر می کنید روزی ممکن است یک دوربین فول فریم بخرید، فقط لنزهای فول فریم بخرید.
8- تثبیت تصویر
این فناوری به کاهش لرزش دوربین کمک می کند . تثبیت کننده ها در دو نوع تثبیت کننده تصویر لنز و تثبیت کننده تصویر بدنه یافت می شوند.

تثبیت کننده تصویر واقعاً می تواند در نور کم مفید باشد ، چون به شما امکان نوردهی طولانی تر به سنسور را بدون ایجاد لرزش در تصویر می دهد.
9- ویدئو
اکثر دوربین های دیجیتال این روزها به شما امکان فیلمبرداری می دهند. اگر فکر می کنید می خواهید ویدیوهای زیادی بگیرید، ابتدا کمی تحقیق کنید.

با این حال، اگر فقط می توانید لحظات خاصی را ثبت کنید، باید با دوربین هایی که در ۵ سال گذشته ساخته شده اند، کیفیت خوبی دریافت کنید.
10- ملاحظات دیگر
حالت عکاسی: اکثر دوربین ها تنظیمات حالت دارند. اینها حالت های اساسی عکاسی هستند.

معرفی این حالت ها بر روی گردونه تنظیمات به این شکل انجام می شود:
M: برای حالت تمام دستی
A یا AV : برای اولویت گشودگی دیافراگم
S یا SV : برای اولویت سرعت شاتر
P : برای حالت برنامه ریزی
AUTO با حروف به رنگ سبز : برای حالت تمام اتوماتیک
همه اینها به گونه ای طراحی شده اند که به شما به عنوان عکاس امکان انتخاب سرعت شاتر و دیافراگم مورد استفاده برای عکس گرفتن را می دهند. اکثر دوربین های موجود دارای تنظیمات صحنه نیز هستند. این حالت مانند تنظیمات کاملاً خودکار است ، اما به شما این امکان را می دهد تا به دوربین بگویید که از چه چیزی عکس می گیرید، مانند صحنه های ورزشی، کلوزآپ یا صحنه های دیگر. دوربین با انتخاب حالت صحنه به گونه ای تنظیم می شود تا عکس های بهتری به شما بدهد.
RAW در برابر JPEG: فرمت JPEG تقریباً برای هر چیزی قابل استفاده است. اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی، ارسال ایمیل و چاپ. آنها کوچکتر از تصاویر RAW هستند و نیازی به انجام کارهای اضافی بر روی آن ها وجود ندارد. از طرف دیگر فایل های RAW باید توسط یک برنامه ویرایش عکس مانند Lightroom پردازش شوند.

پس شاید این سوال مطرح شود که اصلا چرا باید در حالت RAW عکس بگیریم؟ فرمت JPEG عکس ها را فشرده کرده و اطلاعاتی را که فکر می کند شما به آن ها نیاز ندارید ، از بین می برد. اما فرمت RAW تمام اطلاعات دریافتی از سنسور دوربین را نگه می دارد. این کار جزئیات بیشتری را مخصوصا در مناطق تاریک یا روشن عکس حفظ کرده و برای ویرایش کردن عکس دست شما را باز می گذارد.
Wifi و GPS : اتصال بی سیم در دوربین شما برای انتقال چند تصویر به دستگاه هایی مانند تلفن همراه ساخته شده است تا بتوانید بلافاصله آنها را به اشتراک بگذارید. برخی از دوربین ها، این امکان را به شما می دهند تا با استفاده از گوشی خود به عنوان یک کنترلر، عکس بگیرید. علاوه بر این، برخی از دوربین ها اطلاعات مکانی را مبتنی بر GPS برای ثبت جایی که شما عکس گرفته اید ، در فایل عکس قرار می دهند.

من به شخصه طرفدار GPS نیستم، زیرا همیشه روشن است و از باتری زیادی استفاده می کند، و در صورتی که بخواهم موقعیت جغرافیایی را بر روی تصویری ثبت کنم ، میتوانم از GPS تلفن همراه استفاده کنم.
نفوذ ناپذیری آب و هوایی: دوربین های امروزی با قابلیت هایی مانند نفوذ ناپذیری آب و هوایی ، ضد گرد و غبار، و ضد یخ معرفی می شوند.در ورای این ها قابلیت ضد آب بودن وجود دارد: نفوذ ناپذیری آب و هوایی به معنی ضد آب بودن نیست. اگر می خواهید در هوای بد یا مکان های پر گرد و غبار بیرون بروید، پولتان را برای دوربینی خرج کنید که به خوبی مهر و موم شده باشد. فقط به یاد داشته باشید که این دوربین ضد آب نیست و اگر در رودخانه بیفتد خراب می شود.

دوربین های ضدآبی وجود دارند که برای رفتن به زیر آب طراحی شده اند و یا قاب هایی برای دوربین شما ساخته شده اند که به آنها اجازه می دهد مانند غواصان زیر آب بروند. بنابر این هرگز این عبارت را با ضد آب بودن کامل اشتباه نگیرید.
ما در این مقاله سعی خود را بر آن داشتیم تا هر چه بیشتر شما را به انتخاب صحیح تر نزدیک کنیم. امیدواریم شما توانسته باشید با خواندن این مطالب درک بهتری از دنیای وسیع عکاسی پیدا کنید.