1900: اولین هیبرید
سورپرایز! اولین خودرو هیبرید در سال 1900 توسعه داده شد. فردیناند پورشه سیستم ترکیبی Lohner-Porsche را در وین ثبت کرد.

این ابداع در هر چرخ از یک موتور الکتریکی که از باطری ها و یک موتور بنزینی نیرو می گرفتند ، استفاده می کرد. این ترکیب مورد توجه واقع شد و حدود 300 واحد از این خودرو به تولید رسید. شروعی مناسب برای خودروهای هیبریدی.
1910: حکم رانی سوخت فسیلی
وقتی هنری فورد در سال 1908 با فورد مدل T به بازار آمد ، خودروهای ترکیبی از دور خارج شده بودند.

خودروهای ارزان قیمت و قدرتمند بنزینی ، به سرعت دوگانه سوزها و هیبریدها را از میدان به در کردند. به نظر می رسید خودروهای بنزینی برای صده بعدی تسلط کاملی بر بازار خواهند داشت ، اما پیش از نیم قرن ، هیبرید ها مجددا مورد توجه قرار گرفتند.
1960: پتانسیل از دست رفته
حضور امریکا به عنوان لیدر بازار جهانی بدین معنی است که سیاست های آنان ، بر تمام جهان تاثیر خواهد گذاشت. کنگره ایالات متحده ، قانونی پیشنهاد کرد که به موجب آن برای کاهش آلایندگی این صنعت ، جذابیت خودرو های هیبرید و الکتریکی افزایش یابد. جنرال موتورز ، پیش از همه به این ندا پاسخ داد و یک کانسپت به نام XP-883 را در سال 1969 معرفی کرد.

مانند هیبرید های مدرن ، XP-883 از باطری در سرعت های پایین استفاده می شد و برای افزایش سرعت نیروی سوخت جایگزین موتور الکتریکی می شد و همچنین به مانند هیبرید های عادی ، باطری الکتریکی با استفاده از کارکرد موتور بنزینی شارژ می شد و امکان استفاده از سوکت های برق 110 ولت هم برای شارژ وجود داشت.
1970: شرایط پیچیده تر شد
تحلیل رفتن منابع ایالتی در پی بحران نفت در 1973 ، باعث شد تا قیمت سوخت به شکل سرسام آوری افزایش پیدا کند. از آنجایی هم که بیشتر امریکایی ها تا محل کار با خودرو شخصی رفت و آمد داشتند ، کمبود سوخت تقریبا اقتصاد را به مرز رکود کشاند ، رکودی که البته به شکل جهانی احساس شد. این اتفاق موجب شد صنایع خودرو در امریکا میلیون ها دلار صرف تحقیق و توسعه در حوزه هیبرید کنند.

برخلاف تلاش ها ، هیچ مدل هیبریدی تا 25 سال بعد نتوانست نظر ها را به خود جلب کند ، یا حداقل امکان تولید انبوده داشته باشد. همین امر باعث شد تولید نسبت به گذشته به نصف کاهش یابد.
1997: بالاخره ، تولید انبوه
در سال 1997 عرضه تویوتا پریوس در ژاپن ، به عنوان اولین هیبریدی که واقعا قابل اتکا بود ، عصر جدیدی را برای خودرو های هیبرید آغاز کرد. در سال 2000 بعد از عرضه در امریکا هم به سرعت مورد توجه واقع شد. رقیب تویوتا ، هوندا مدل "اینسایت" را در 1999 عرضه کرد ، اما با توجه به توان پایین ، مورد استقبال چندانی قرار نگرفت.

آئودی هم “A4 Dou III” را معرفی کرد که این مدل هم به دلیل قیمت بالا با استقبال رو به رو نشد. بنابر این پریوس بدون داشتن رقیب شاخص ، بازار را فتح کرد. همین امر باعث شده که با شنیدن عنوان "هیبرید جهانی" اولین چیزی که به ذهن متبادر می شود ، نام پریوس است.
2003: پلاگ-این هیبرید
در سال 2003 ، رنو شروع به فروش "Elect’road" کرد ، یک ون "هیبرید پلاگ-این". مانند “XP-883” جنرال موتورز ، باطری این مدل میتوانست بدون نیاز به آداپتور ، با استفاده از سوکت های برق عادی شارژ شود.

با اینکه الکترود یک مدل مشابه پیش از خود داشته ، اما در عمل اولین پلاگین هیبریدی الکتریکیست. علی رغم نبوغ به کار رفته ، تنها 500 عدد از این خودرو فروخته شد که قطعا چشم گیر نیست.
2009: سنگاپور فوریت به کارگیری خودروهای الکتریکی را تصویب کرد
سازمان مدیریت انرژی و سازمان حمل و نقل سنگاپور با ابلاغ قانون فوریت به کارگیری خودروهای الکتریکی ، 8 سازمان دولتی را مامور کرد تا هزینه ها ، مزایا و امکان پذیری همگام سازی با خودروهای الکتریکی را بررسی کنند.
2010: غول های آسیایی انقلابی رشد کردند
در طول این سال ها کمپانی های زیادی خودروهای هیبرید و الکتریکی تولید کردند و بازار به شدت رقابتی شد. مدلهای زیادی خودرو ، از هیبرید های عادی تا پلاگین هیبرید توسعه پیدا کرد. در تمام این انواع ، مدل هایی با سایز های بزرگ تر هم عرضه شد. روزهایی که خودروهای هیبریدی ، با شکل و شمایل کوچک پریوس عرضه میشد دیگر گذشته و امروزه میتوان سدان های هیبرید ، SUV های پلاگین هیبرید و وانت بار ها را هم به این شکل در بازار دید.

در بازار جهانی هم اوضاع به کلی تغییر کرده. چین با گذر از امریکا به بزرگترین بازار برای این خودرو ها تبدیل شد. اما آیا میتواند علامت بدی در این زمینه باشد؟
2012: ماندگار شدن SUV ها
میتسوبیشی “Outlander” اولین ورژن پلاگین هیبرید از یک SUV است. این خودرو نه تنها به دلیل SUV بودن ، بلکه به دلیل کاهش مالیات خودروهای هیبریدی و الکتریکی ، به شدت محبوب بود.

تا سال 2018 بیش از 100،000 واحد تنها در اروپا به فروش رفته بود و این میزان تا سال 2022 به بیش از 300،000 واحد در سرتاسر جهان افزایش یافت.
2013: افزایش سرعت
در یک سال ، پورشه ، مک لارن و فراری برای اولین بار خودرو های پرچم دار الکتریکی معرفی کردند. مدل های پورشه 918 ، مک لارن P1 و فراری LaFerrari اولین ابرخودرو های هیبرید بودند که در نتیجه رقابت نفس گیر این کمپانی ها عرضه شدند. حتی تاپ گیر طی یک برنامه به تست این 3 مدل پرداخت تا برنده را تعیین کند. رای نهایی هم این بود:

از پورشه 918 میتوانید برای مصرف روزمره استفاده کنید ، راندن مکلارن P1 کمی سخت است و فراری LaFerrari قدیمی تر از همه حس می شود و ابدا هیبرید به نظر نمی رسد.شاید برای همین است که LaFerrari خودرو منتخب 2 نفر از 3 داور است. این خودرو یک موتور سنتی را با قطعات هیبرید ترکیب کرده تا نتیجه ای قدرتمند و پاسخگو به دست آید.
2014: تلاش برای خودروهای سبز
در این سال دولت چین قوانینی وضع کرد تا خودروهای سبز را ارزان تر و بیش از پیش در دسترس سازد و به این وسیله آلایندگی را کاهش دهد. این امر باعث افزایش سرعت رشد کمپانی های سازنده خودروهای هیبرید و الکتریکی موجود و همچنین ایجاد کمپانی های جدید شد. بزرگترین بازار خودرو جهان ، به سمت سبز شدن پیش می رفت.
2018: شارژ کامل
با وجود ثبت رکورد فروش 100،000 واحدی خودروهای هیبریدی طی سال 2018 در امریکا ، فروش خودروهای کاملا الکتریکی هم با ثبت میزان 200،000 واحد ، رکورد شکن بود. این تمایل در سال 2021 هم ادامه داشت ، و فروش خودروهای الکتریکی از پلاگین هیبرید ها پیشی گرفت. خودروهای هیبرید معمولی هنوز هم پر طرفدار ترین هستند ، با فروشی نزدیک به دو برابر خودروهای تمام الکتریک.

در همین حال ، سنگاپور بازی را در خودروهای الکتریکی باخته است. در سال 2016 ، یک دستگاه تسلای کارکرده از هنگ کنگ به سنگاپور وارد شد و با جریمه کربنی 15،000 دلاری رو برو شد. در سال 2019 هم ایلان ماسک بابت ساپورت نکردن از خودرو های الکتریکی ، دولت سنگاپور را مورد نقد قرار داد.
2022: آینده این لحظه است
مسیر عوض شده است. سنگاپور در سال 2021 اعلام کرد 30 میلیون دلار در طول 5 سال آینده برای بهبود وضعیت ابتکار های مرتبط با خودروهای الکتریکی ، مانند در نظر گرفتن فضای مخصوص شارژ این خودروها ، کنار گذاشته است.

در همین حال ، انتظار می رود چین فروشی بیشتر از محموع فروش خودروهای الکتریکی در تمام جهان را تجربه کند. نیاز نیست اشاره کنیم که این میزان ، فقط یک چهارم کمپانی های چینی خودرو الکتریکی یا پلاگین هیبرید تولید می کنند. پس فضا برای رشد بیشتر هنوز وجود دارد.
از آنجایی که چین در نظر دارد مالیات خودروهای سبز را حذف کند ، خریداران در حال بررسی مزایا و معایب خودرو ها و همچنین زیبایی ظاهری آن ها هستند ، و کمتر به قیمت توجه می کنند. این امر نشان می دهد بازار چین مشتریان را بیش از پیش به سمت خودرو های الکتریکی و هیبرید هدایت می کند.
سنگاپور چه برنامه ای دارد؟
از سال 2030 ، ثبت تمام خودرو های جدید ملزم به رعایت قوانین "انرژی پاک" است. محصولات انرژی پاک هم ، شامل خودروهای هیبرید ، هیدروژنی و الکتریکی خواهد بود. همچنین از سال 2025 ، ثبت خودروهای دیزلی انجام نخواهد شد. بدین معنی از سال 2040 ، سنگاپور به دنبال ایجاد شرایطی برای خودرو های کاملا پاک خواهد بود.
اکنون بیش از 800 نقطه شارژ در حدود 200 مکان مختلف در این جزیره وجود دارد و برنامه های LTA این کشور ، ساخت ایستگاه های شارژ عمومی بیشتری را هم در نظر دارد که شامل 12،000 ایستگاه شارژ الکتریکی تا سال 2025 خواهد بود. این برنامه ، زمان انتظار برای شارژ را کاهش داده و موجب افزایش دسترسی و برد سفر برای خودرو های الکتریکی خواهد شد.
هیبرید مسیری طولانی پیموده است. این خودرو ها در ابتدا از دور خارج شدند ولی با انتقامی سخت بازگشتند و پریوس را به عنوان یک آیکون در ذهن دوست داران ثبت کردند. اکنون این خودرو ها در هر شکل و اندازه یافت می شوند ، به شکل هیبرید و یا پلاگین هیبرید. بسیاری از کشور ها اکنون از خودروهای هیبرید و تمام الکتریکی پشتیبانی می کنند. واضح است که ما بیشتر به سمت خودروهای الکتریکی پیش می رویم ، اما آیا با رشد این خودرو ها ، هیبرید ها به پایان راه می رسند؟ رویکرد چین ممکن است در این زمینه تعیین کننده باشد.
منبع: carro.co