اپلیکیشن سنجش فشار خون برای موبایل: آیا نتیجه آنها قابل اعتماد است؟
آیا گوشی موبایل می تواند به عنوان یک فشارسنج خون عمل کند؟ اپلیکیشن های گوشی موبایل برای اندازه گیری فشار خون چقدر دقیق و کارآمد هستند؟
تلفن های هوشمند مدرن دارای طیف گسترده ای از حسگرها هستند که باعث می شود تعامل ما با آنها سریع و بدون مشکل انجام شود. حسگر نور محیط تلفن شما را قادر می سازد تا روشنایی صفحه را به طور خودکار تنظیم کند. هنگامی که دستگاه را به صورت افقی نگه می دارید ، شتاب سنج باعث می شود تصویر به جهت درست چرخیده و به صورت تمام صفحه نمایش داده شود. برخی از سنسورهای پیشرفته تر مانند سنسورهای پیکسل 4 ، حتی می توانند تکان دادن دست را در جلوی گوشی تشخیص دهند. با این حال ، حسگری که در تلفن های هوشمند یافت نمی شود و به این مقاله مربوط است ، سنسور فشار خون است. برای اندازه گیری درست فشار خون ، نبود سنسور اختصاصی یک مشکل جدی است.
بسیاری از برنامه های Play Store و App Store ادعا می کنند قادر به انجام کارهایی هستند که واقعاً انجام نمی دهند ، مانند برنامه های تشخیص حضور اشباح و برنامه های دروغ سنج. مطمئنا ، این برنامه ها به وضوح برای شوخی و سرگرمی وجود دارد ، اما برنامه های اندازه گیری فشار خون تفلبی می توانند کاملاً خطرناک باشند.
آیا یک تلفن هوشمند ، بوسیله یک برنامه میتواند فشار خون را اندازه بگیرد؟
دو نوع برنامه اندازه گیری خون در کتابخانه های نرم افزاری یافت می شود. یک نوع از این برنامه ها ، از دوربین و چراغ قوه تلفن شما برای اندازه گیری ضربان و فشار خون استفاده می کند. شما انگشت اشاره خود را روی دوربین نگه می دارید در حالی که چراغ قوه گوشی انگشت شما را روشن کرده است و 10-15 ثانیه بعد ، معجزه عمل میکند و شما میزان فشار خون خود را می بینید. اما به جز این ، برنامه هایی وجود دارند که حتی سعی نمی کنند در همین حد منطقی به نظر برسند. آنها به شما می گویند که انگشت خود را روی قسمتی از صفحه نمایش گذاشته و فشار دهید. پس از آن ، این برنامه ها اعدادی را نمایش میدهند که متخصصین ما تصور میکنند مقادیری تصادفی هستند ، در محدوده معین که برای فردی که از سلامت کامل برخوردار است قابل قبول خواهد بود.
قبل از شروع کار ، ممکن است از کاربر خواسته شود برای افزایش دقت سنجش فشار خون ، جنسیت ، سن ، قد و وزن خود را وارد کنند. البته ، ما از عبارت "افزایش دقت" به طعنه استفاده می کنیم زیرا هیچ دقت واقعی برای شروع وجود ندارد. دانشمندان دانشکده پزشکی دانشگاه جان هاپکینز یکی از محبوب ترین برنامه های این نوع را آزمایش کردند تا ببینند اندازه گیری های آن دقیق است یا خیر. نتایج ، همانطور که ممکن است تصور کنید ، چشمگیر نبود. برای برخی از اندازه گیری ها ، مقادیر داده شده تنها در 24٪ از مواقع در محدوده دقت معقول قرار داشتند. بنابراین نتیجه گیری این بود که برنامه "بسیار نادرست" است و به چهار پنجم افرادی که دارای سطح فشار خون بالا هستند به دروغ اطمینان خواهد داد که فشار خون آنها در محدوده نرمال است.
در حال حاضر ، برای اکثر کاربران تلفن های هوشمند این نتیجه گیری حتی بدون انجام همه آزمایش ها کاملاً واضح است و آنها هرگز به تلفن خود برای اندازه گیری فشار خون اعتماد ندارند. با این حال ، سالمندان بیشتر و بیشتر دارای تلفن های هوشمند میشوند و آنها واقعاً با قابلیت ها و محدودیت های این ابزار ها آشنا نیستند. اگر یک دستگاه می تواند صورت شما را تشخیص دهد ، چرا نتواند فشار خون را نیز اندازه گیری کند ، درست است؟ متأسفانه ، همان گروه از افراد در معرض بالاترین خطر بیماری های مرتبط با فشار خون هستند و در مورد آنها ، بهتر است هیچ داده ای به شکل نادرست اعلام نشود. لازم به ذکر نیست که استفاده از برنامه ای که به دروغ می تواند ادعا کند شما سالم هستید ، در زمانی که واقعا این طور نیست ، یک اشتباه بزرگ است.
جالب اینجاست ، که روشی که این برنامه ها استفاده میکنند امروزه اساساً یک کلاهبرداری است ، اما ممکن است روزی این روند تغییر کند ...
آیا آینده ، ایده اندازه گیری فشار خون توسط تلفن های هوشمند را به واقعیت تبدیل می کند؟
محققان از ایده استفاده از تلفن های هوشمند برای مراقبت های بهداشتی چشم پوشی نکرده اند و دانشگاهیان دانشگاه تورنتو فکر می کنند راهی برای اندازه گیری دقیق فشار خون با استفاده از تلفن پیدا کرده اند. بهترین نکته این است که روش آنها نیازی به سنسور اضافی ندارد ، در عوض ، از دوربین جلویی گوشی استفاده می کند.
این فناوری که با نام “Transdermal Optical Imaging” شناخته میشود ، طیف نور بازتابیده شده را، پس از برخورد آن با هموگولوبین خون موجود در پوست ثبت میکند. الگوریتم های هوشمند سپس فشار خون را از طریف بررسی تغییرات جریان خون تعیین می کنند. پس از آزمایش این برنامه با شرکت بیش از هزار داوطلب و اصلاح الگوریتم ها ، محققان موفق به دستیابی 95 درصد دقت شدند. البته این نرم افزار بی نقص هم نیست زیرا این دقت برای همه طیف های رنگ پوست به دست نمی آید اما با توسعه بیشتر ، محققان امیدوارند روزی این برنامه در دسترس عموم قرار گیرد.
تا آن زمان ، بهتر است هر وقت که احساس می کنید مشکلی وجود دارد با پزشک مشورت کنید و از همه مهمتر ، والدین ، پدربزرگ ، مادربزرگ و سالمندان نزدیک به خود را از برنامه هایی که ادعاهای دارند ، دور نگه دارید.