دفع حشرات موذی با گوشی موبایل و نرم افزارها و دستگاه های التراسونیک، آیا امکان پذیر است؟

در این مقاله بررسی می کنیم که آیا برنامه های مدعی "دفع حشرات" و به طور کلی "دستگاه های دفع حشرات" ، واقعا کاربردی هستند؟

دفع حشرات موذی با گوشی موبایل و نرم افزارها و دستگاه های التراسونیک، آیا امکان پذیر است؟

دستگاه سوسک کش فراصوت، دستگاه اولتراسونیک دفع حشرات، فرکانس شنوایی حشرات، نرم افزاری قدرتمند و کاربردی جهت دور کردن و فراری دادن حشرات و سوسک ها، با گوشی خود پشه ها را تار و مار کنید و .....

چه چیزی جالب تر از این است که با نصب یک برنامه ساده و عمدتا رایگان ، تلفن شما تبدیل به یک دستگاه دفع حشرات شود؟ این همان چیزی است که برخی برنامه ها ادعا می کنند.  البته این ایده منطقی به نظر می رسد. این برنامه صدایی را منتشر می کند که فقط پشه ها می توانند آن را بشنوند ، اما پشه ها از آن متنفر هستند ، بنابراین از منبع صدا دور می مانند.

مشکل این است که این ایده جدید یا آزمایش نشده نیست. در حقیقت ، دفع کننده های حشرات با فناوری اولتراسونیک که به همین شیوه نرم افزارها کار می کنند ، برای دهه ها وجود داشته است. قبل از برنامه های تلفن های هوشمند ، صدا از دستگاه های الکترونیک ساطع می شد. این مدل از دستگاه ها هنوز هم در بازار حضور دارند. این کار حتی به وسیله ایستگاه های رادیویی پخش صدا هم امتحان شده است. بنابراین دستگاه ها بارها و به اشکال مختلف آزمایش شده اند ، حدس بزنید نتیجه چه بوده است ؟  " تست ها موفقیت آمیز نبود" . حتی گاهی اوقات این دستگاه های "دفع حشرات" ، پشه های بیشتری جذب کردند.

اما اگر این ایده واقعا انقدر بیهوده است ، چرا سالها پیش چنین دستگاه هایی ناپدید نشدند؟ مسئله اینجاست که برخی از تولیدکنندگان توضیحات مفصلی ارائه می دهند که به نظر می رسد این ایده باید کارساز باشد ، بنابراین مردم هم تمایل پیدا میکنند که آن را امتحان کنند ، به خصوص اگر هزینه خرید دستگاه پایین باشد. همچنین ، فعالیت پشه ها بسته به آب و هوا ، موقعیت مکانی و سایر عوامل مانند بوی عطر یا عرق بسیار متغیر است ، به این ترتیب افراد می توانند گزیدگی کمتر را به روشن شدن دستگاه نسبت دهند ، در حالی که دلیل اصلی آن ممکن است چیز دیگری باشد. همچنین این احتمال وجود دارد که برخی از صدا ها برخی از پشه ها را دفع کند ، اما ترکیب صحیح صدا ، گونه ها ، فصل یا موارد دیگر ، هرگز در طول آزمایش های واقعی تست نشده است. اگر چنین باشد ، ممکن است هرگز به ترکیب درستی دست پیدا نکنید.

 

شما می توانید بررسی این دستگاه ها را بخوانید و خودتان تصمیم بگیرید که آیا این دستگاهها واقعاً کاری که ادعا می کنند را انجام می دهند ، یا اینکه عملکردشان تصادفی است.

 

بله ، پشه ها میشنوند ، اما...

ابتدا ، بیایید یک مسئله را حل کنیم. پشه ها گوش ندارند ، اما می توانند بشنوند. اگر نگران این هستید که بلندگو به اندازه کافی خوب نیست و ممکن است صدای  فراصوت واقعی ایجاد نکند ، توجه کنید که حتی یک بلندگوی معمولی تلفن همراه نیز می تواند این صدا را پخش کند. بسته به برنامه خاصی که استفاده میشود ، صدا احتمالاً در لبه محدوده شنوایی انسان قرار دارد ، بنابراین کودکان یا کسانی که شنوایی عالی دارند ممکن است بتوانند آن را بشنوند ، اگرچه بزرگسالان به احتمال زیاد توانایی شنیدن این صدا را نداشته باشند. یک کارشناس میگوید که "بچه ها دیوانه شدند" وقتی او این صدا را در کلاس پخش کرد.

دافع های فوق صوتی معمولاً یکی از این دو ادعا را مطرح می کنند: صدای تولید شده یا صدای بال های سنجاقک (یا گاهی خفاش ها) است که باعث ترس پشه ها می شود ، زیرا سنجاقک ها و خفاش ها شکارچیان پشه هستند. یا صدای یک پشه نر است که برای جفتگیری ماده ها را صدا میکند ، که باعث میشود ماده های گزنده دور شوند ، زیرا آنطور که این برنامه توضیح میدهد : "زمانی که یک پشه ماده تخمهای خود را بارور می کند ، از هرگونه تماس بیشتر با نر ها اجتناب خواهد کرد".

مشکل این است که هیچ شاهدی وجود ندارد که پشه های ماده پس از جفت گیری از نرها دوری می کنند. در حقیقت ، "تحقیقات نشان داده است که پشه های نر جذب صدای پرواز ماده ها میشوند و ماده ها در مقایسه با نرها حساسیت بسیار کمی نسبت به صدا دارند." همانطور که یک حشره شناس خاطرنشان میکند ، حتما این تجربه را داشته اید که در طول روز زمانی که به یک منطقه باتلاقی یا مردابی مراجعه کرده اید ، هنگام مشاهده سنجاقک ها ، حضور پشه ها شما را آزرده است. این کارشناس متذکر میشود که "پشه ها منطقه ای را که توسط سنجاقک ها در آن شکار می شوند ، خالی نمی کنند".

 

 

تست های شکست خورده

در حقیقت مهم نیست که آیا برنامه های ضد پشه یا سایر موارد دافع اولتراسونیک به هر دلیل ناشناخته دیگری کار می کنند یا نه. مشکل این است که در آزمایشات ، آنها مرتباً شکست میخورند.

 

یک آزمایش کنترل شده سه فرکانس مختلف از 3 تا 11 کیلوهرتز را در طول هجده شب در نه جفت خانه آزمایش کرد. تا پایان آزمایش هیچ کس در خانه ها نمی دانست که آیا صدای دافع در خانه آنها پخش می شود یا نه. "در مجموع 7485 پشه صید شد ، 23 در هر خانه در هر شب. تفاوت قابل توجهی در میزان نشستن پشه ها ، بین خانه های دارای دستگاه دافع و خانه های دارای دستگاه های بدل برای هر گونه پشه وجود ندارد. " نویسندگان نتیجه گرفتند ، "دستگاه فراصوت استفاده شده برای دفع پشه ها در این آزمایش موثر نبوده اند."

 

یک آزمایش دیگر

با فرکانس های بین 20 تا 70 کیلوهرتز ، چهار گونه از پشه ها در یک اتاق قرار گرفتند تا ببینید آیا آنها به سمت منبع صدا پرواز می کنند تا به طعمه ای برسند که بوی تنفس و پوست انسان را ترشح میکند؟ نتیجه چه بود؟ "برای همه گونه های آزمایش شده ، تفاوت معنی داری بین تعداد پشه های به دام افتاده هنگام روشن یا خاموش شدن دستگاه ها وجود نداشت. همه دستگاه ها در این سری آزمایشات استفاده شدند."

شگفت آورترین نتیجه حاصل از آزمایش این بود که طی آن محققان ،  تعداد دفعاتی را که گونه ای از پشه ها سعی در نیش زدن در یک محفظه آزمایش داشتند ، در طی یک دوره سه دقیقه ای ، با روشن یا خاموش شدن صدای فراصوت ، شمردند. "میزان گزیدن  پشه برای پنج فرکانس صدا (از 9.6 کیلو هرتز تا 18.2 کیلو هرتز) در ابتدا افزایش قابل توجهی را نشان داد." با خاموش شدن دستگاه ها، این میزان کاهش می یابد و با روشن شدن صدای 11.8 کیلوهرتز مجدداً حدود یک سوم افزایش می یابد.

آیا آن تست فقط یک واکنش منحصر به فرد بود؟ شاید چنین باشد ، اما نتایج 15 آزمایش کاملاً متفاوت در میزان فرود پشه ها که توسط محققان مختلف انجام شده است ، در 12 مورد از آنها ، هنگام روشن شدن صدای اولتراسونیک ، میزان فرود مساوی یا بیشتر را نشان داد. برخی از موارد ، تفاوت مشاهده شده ، فقط چند مورد بیشتر از 100 مورد بود که میزان قابل توجهی نیست. اما حقیقتا ، در صورت کارکرد واقعی دستگاه های دافع اولتراسونیک ، انتظار می رود که نرخ فرود پشه ها به طور قابل توجهی کمتر باشد ، نه اینکه با شرایط قبل از استفاده یکسان یا بیشتر باشد.

در سال 2001 ، FTC به تولیدکنندگان هشدار داد که باید مواظب ادعاهای بدون شاهد خود درباره دستگاه های فراصوت دافع حشرات و حیوانات باشند. اگر این دستگاه های دفع کننده واقعا کار میکردند ، انتظار داشتیم تولیدکنندگان خلاصه ای از مطالعات علمی را که نشان می دهد چقدر عملکرد این دستگاه ها موثر است به بسته بندی دستگاه اضافه کنند . اما هنوز هم ادعاهای عمومی و غیر علمی پیرو عملکرد موفق دستگاه ها بیشتر توسط تولیدکنندگان تبلیغ میشوند. مانند اینکه این دستگاه ها برای همه پشه ها کار نمی کند ، یا اینکه شما باید آزمایش کنید تا فرکانس مناسب را برای دور کردن حشرات پیدا کنید.

 

چرا حتی امتحان هم نکنیم؟

بنابراین آیا خرید دستگاه های دفع کننده اولتراسونیک ارزش بهای آن را دارد؟ من می گویم نه. یک برنامه رایگان چطور؟ خوب ، اگر اطمینان دارید که ضرری برای گوشی هوشمند شما ندارد ، امتحان آن هزینه ای نخواهد داشت ، اما تاکنون شواهدی مبنی بر کارایی آن هم وجود ندارد. با این وجود ، باید چند مورد را بخاطر بسپارید. اگر صدا در محدوده شنوایی انسان باشد ، ممکن است برای نوزادان یا حیوانات خانگی قابل شنیدن بوده و بسیار آزار دهنده باشد ، آنها نمی توانند به پخش صدا اعتراض کنند اما احتمالا از شنیدن این صدا عذاب میکشند. همچنین تصور نکنید که این "نرم افزار دفع کننده حشرات" از نوزادان یا کودکان خردسال که ممکن است گزیده شدن را به شما اطلاع ندهند ، محافظت می کند.

یک راه دفع پشه ارزان ، کاملاً غیر سمی ، کاملاً ایمن و غیر شیمیایی واقعا شگفت انگیز خواهد بود. برنامه های تلفن همراه مدعی دفع حشرات که تا کنون پاسخی نداشته اند. نزدیکترین چیزی که احتمالاً عملکرد مناسبی دارد و کارکرد آن اثبات شده است ، پشه بند است که به اشکال مختلف ، از لباس گرفته تا روکش کالسکه کودک ، موجود است.این شبکه محافظ ایمن ، موثر و غیر سمی است ، اما هنوز هم به اندازه یک برنامه ضد پشه خنک و راحت نیست ، اما خوب این "نرم افزارهای دفع حشرات" هم که واقعا کار نمیکنند.

4
تعداد نظرات
  نظرات

profile photo
کارایی ندارن
دستگاه های اولتراسونیک ک حدود سه سال پیش ب قیمت ۲ میلیون تومان فروختند، ظاهرا کار می‌کرد، اما واقعی نبود، در واقع ۳ عدد دستگاه باید در محل نصب میشد ک یک مثلث صوتی رو تشکیل بدن اما چنین نشد و عمل نکرد
نویسنده عرشیا
profile photo
دفع حشرات موذی
چه خوب
نویسنده Hfjfkdjcf
profile photo
دستگاه دور كننده حشرات موذي
سلام خيلي هم خوبن و ارزش دارند و أثر هم مي گذارند
نویسنده Mm
profile photo
دستگاه دور كننده حشرات موذي
سلام خيلي هم خوبن و ارزش دارند و أثر هم مي گذارند
نویسنده Mm

نام
ایمیل
عنوان
نظر
تصویر امنیتی
وارد نمودن کد

آخرین اخبار

چهارشنبه 23 خرداد 1403 0 دیدگاه