11 راه برای خالی کردن حافظه یا مموری در گوشی های آندروید

افزایش سرعت گوشی با خالی کردن فضای آن یا خالی کردن حافظه گوشی ارتباط مستقیم دارد. سریع ترین و ساده ترین راه های افزایش گوشی را ببینید.

11 راه برای خالی کردن حافظه یا مموری در گوشی های آندروید

شاید چیزهای کمی در زندگی روزمره ما به اندازه نصب نشدن یک آپدیت برنامه به خاطر پر بودن فضای گوشی ، آزار دهنده باشد. خوشبختانه بر خلاف خیلی از موارد آزاردهنده دیگر ، این مورد به سادگی قابل رفع است. 

البته که فایلهای سیستمی قابل دستکاری نیستند ، اما به سادگی میتوانید چند گیگ از فضای حافظه را با پاک کردن فایلهای دانلودی قدیمی ، خالی کردن فضای دانلود نقشه ها ، پاک کردن حافظه موقت برنامه ها و ... مجددا به دست بیاورید.

 

1-اطلاعات کش برنامه ها را پاک کنید

اگر به تنظیمات ، قسمت برنامه ها سری بزنید و هریک از برنامه ها را باز کنید ، متوجه میشوید که هر برنامه از مقداری اطلاعات کش شده استفاده میکند که از چند کیلوبایت ، تا چند صد مگابایت و چندین گیگابایت متغیر است.

کش برنامه ها در کل داده های ضروری نیست و میتوان بدون نگرانی آنها را پاکسازی کرد. در قسمت Storage گوشی ، وارد بخش Apps شده و پس از انتخاب برنامه مورد نظر ، گزینه Clear chache را انتخاب کنید.

 

2- مرورگر خود را (اغلب گوگل کروم!) مهار کنید

یکی از بزرگترین موانع برای داشتن فضای کافی ، مرورگرها هستند. هر بار که به یک سایت مراجهه میکنید ، مرورگر برای افزایش سرعت خود مقداری اطلاعات ذخیره میکند ، و این مقدار کم به مرور افزایش میابد. برای مدیریت این حجم از اطلاعات ، کروم را باز کنید ( یا هر مرورگری که از آن استفاده میکنید ) از گوشه بالا سمت راست ، منو را انتخاب کنید و به بخش تنظیمات بروید. به بخش تنظیمات سایت ها بروید و از آنجا حافظه (storage) را باز کنید. در پایین این صفحه گزینه “clear site storage” دیده میشود. با انتخاب این گزینه احتمالا صدها مگابایت از فضای حافظه آزاد میشود.

 

3- دانلودها را مرتب کنید

درست مانند سیستم عامل های کامپیورترها ، سیستم عامل اندروید هم یک فولدر دانلود دارد. این قسمت از طریق نرم افزارهایی مانند “files” درگوشیهای برند سامسونگ درسترس قرار دارد ( در گوشی های برخی برند ها ، نرم افزاری برای مرور فولدر ها به صورت پیش فرض وجود ندارد و باید از نرم افزار های جانبی استفاده نمایید ) و مخفیگاه فایلهای قدیمی و متفرقه است که از وب و یا برخی نرم افزار های دیگر دانلود شده. پس از ورود به این فولدر ، از طریق تنظیمات در بالا و سمت راست صفحه ، فایلها را بر اساس سایز مرتب کنید. سپس با بررسی حجم فایلها ، میتوانید آنهایی را که لازم ندارید حذف کرده و فضای بیشتری را آزاد کنید.

 

4- عکس هایی را که بک آپ گرفته اید حذف کنید

یکی از بهترین ویژگیهای نرم افزار “Google photos” قابلیت پشتیبان گیری مستقیم تمام تصاویر شما بر روی اکانت گوگل است. همچنین نرم افزار میتواند پس از اتمام پشتیبان گیری ، تصاویر داخل گوشی را پاک کرده تا فضای حافظه بیشتری در دسترس قرار گیرد. نرم افزار را باز کنید ، منوی بالا سمت چپ را باز کنید و گزینه “free up space” را انتخاب کنید. برنامه به شما اطلاع میدهد که چه مقدار از تصاویر امکان حذف از روی حافظه داخلی را دارند و با این کار چه مقدار فضا آزاد خواهد شد.

در نظر داشته باشید که اگر در تنظیمات ، پشتیبان گیری از نسخه کیفیت پایینتر عکس ها را انتخاب کرده باشید ، گزینه “free up device storage” نسخه اصلی و کیفیت بالای عکس ها را حذف خواهد کرد ، پس پی ازاین کار مواردی را که نیاز دارید در جای دیگری ذخیره کنید.

 

5- فیلمها ، موزیکها و پادکستهای دانلود شده را مدیریت کنید

میتوان گفت که "مدیا" احتمالا عامل اصلی اشغال حافظه گوشی شماست. آلبومی که برای یک مسافرت و کمپینگ دانلود کرده بودید و فیلمی که برای یک سفر هوایی طولانی روی گوشی ریخته بودید و دیگر فراموشش کرده اید ، به نظر بیشترین سهم را در پر شدن حافظه گوشی شما ایفا میکنند. خوشبختانه این موارد به راحتی قابل یافتن هستند. ابتدا از تنظیمات گوشی به بخش حافظه رجوع کنید و  فایلهای قابل حذف ویدئویی و صوتی را بیابید.

پس از آن میتوانید نرم افزارهای مستقل استریم را چک کنید و فایلهای احتمالی دانلود شده را حذف نمایید. این سری ، نرم افزارهای زیادی مانند نتفلیکس ، اسپاتیفای ، یوتوب و غیره را شامل میشود.

 

6- نقشه های آفلاین بی مورد را پاک کنید

دانلود نقشه های آفلاین "گوگل مپ" حقیقتا راهیست عالی برای مسیر یابی و مرور راه های مورد نظر. مخصوصا که الآن نقشه های آفلاین ، هم مسیر یابی و هم جست و جو در محیط را پشتیبانی میکنند.

اما همین جست و جوی آفلاین محیط ، بهایی دارد: فضای حافظه ، و علی القاعده مقدار زیادی از فضای حافظه. مشخصا یک نقشه آفلاین در نرم افزار ، میتواند بیش از یک گیگابایت از حافظه دستگاه را به خود اختصاص دهد.

میتوانید از طریق منو ، تنظیمات و سپس گزینه Offline مقدار فضای اشغال شده توسط نقشه های آفلاین را بررسی کنید. فضای اشغال شده توسط هر نقشه ، در زیر نام آن نمایش داده میشود. روی نام نقشه بزنید ، سپس میتوانید این نقشه را حذف کنید.

 

7- نرم افزارهای غیر ضروری را حذف کنید

این ایده که بتوانیم نرم افزارهای اندروید را از روی مرورگر کامپیوتر بر روی موبایل نصب کنیم واقعا فوق العاده است. اما نکته منفی این است که گوشیهای اندروید پر میشوند از برنامه هایی که خیلی از آنها تنها یک بار اجرا میشوند ( و گاهی هرگز اجرا نمیشوند).

راه حل هم قطعا این است که حداقل نرم افزارهایی را که کمتر استفاده میکنید ، حذف کنید. برنامه هایی هم وجود دارند که میتوانند فعالیت شما را سنجش کنند و برنامه هایی را که کمترین مصرف از آنها انجام میشود معرفی کنند. از این بین App usage , App tracker و Quality time از بهترین برنامه ها هستند. اما بهترین داور برای انتخاب برنامه هایی که واقعا نیاز ندارید ، خود شما هستید. میتوانید به راحتی از بخش برنامه های گوشی اقدام به حذف آنها کنید ، یا اینکه با ورود به گوگل پلی و از قسمت کتابخانه  برنامه ها را حذف کنید.

برای این کار برنامه Google play را باز کرده و از قسمت My games and apps ، به بخش Installed بروید. اینجا میتوانید برنامه های نصب شده روی گوشی را مشاهده کنید. وارد قسمت Manage your apps شده و لیست برنامه ها را ببینید. ابتدای لیست ، برنامه هایی قرار دارند که کمترین استفاده از آنها انجام گرفته است.

 

8- از ابزار حافظه گوشی استفاده کنید

اگر اندروید شما نسخه Oreo و یا بالاتر از آن باشد ، گوگل ابزاری برای مدیریت و ردیابی وضعیت حافظه داخل سیستم عامل در نظر گرفته است. درست مانند اندروید nougat در تنظیمات و از قسمت حافظه ، در پایین صفحه میتوانید میزان مصرف حافظه توسط هر بخش از برنامه ها را ببینید. اما تفاوت Oreo در این است که کنترل بیشتری روی فایلها دارید. روی هر قسمتی که ضربه بزنید ، میتوانید به برنامه های مرتبط و میزان حافظه ای که مصرف کرده اند دست پیدا کنید. در هر قسمتی که وارد شوید ، میتوانید فضای حافظه مرتبط را پاکسازی کنید.
همچنین در Oreo دکمه “Free up space” را در بالای مدیریت حافظه مبینید. با زدن این دکمه لیست دانلود ها و برنامه های کم کاربرد شما ظاهر میشوند ، همچنین در همین قسمت میتوانید عکس ها و ویدئوهایی را که بک آپ گرفته اید ، حذف کنید.

 

9- هوشمندسازی حافظه را روشن کنید

نسخه  Oreo دارای حالتی به نام Smart storage است که بدون انجام کار خاصی از سوی شما ، عمل میکند. این قابلیت را فعال کنید و گوشی به طور اتوماتیک ، بیشترین مصرف کنندگان حافظه که عکسها و فیلمهای شما هستند را بعد از بک آپ گرفتن حذف میکند.

از آنجایی که اغلب فراموش میکنیم منظما گالری گوشی را مرتب کنیم ، به کمک این ویژگی میتوانیم عکس ها و فیلمهای بک آپ گرفته شده را بعد از 30 ، 60 و یا 90 روز حذف کنیم.

 

10-یک SD کارت تهیه کنید

تقریبا هر گوشی اندرویدی که در این سالها انتخاب کنید ، دارای اسلات گسترش حافظه خواهد بود ، بنابر این فضای حافظه را میتوانید دو ، سه ، چهار یا چندین برابر کنید ، آن هم با قیمتی منطقی و امکان استفاده چند باره. قیمت برای هر گیگابایت فضا ، با افزایش ظرفیت ، کاهش پیدا میکند. پس سعی کنید بیشترین حجمی که میتوانید را تهیه کنید.

بعد از تهیه کارت SD نیازی به فرمت کردن نیست ، فقط باید کارت را در جای خود قرار دهید و همین. پس از این قادر خواهید بود فایل ها و برنامه ها را به این فضای جدید انتقال دهید و خواهید دید که چه مقدار فضای داخلی آزاد میشود. اکثر گوشیها به جز پیکسلهای گوگل و چند مورد گلکسی سامسونگ ، از کارت حافظه پشتیبانی میکنند.

 

11-از امکانات گوگل درایو استفاده کنید

گوگل به ازای هر اکانت ، 15 گیگابایت فضای رایگان در اختیار قرار میدهد ، پس از آن استفاده کنید. هر چیزی در بخش دانلودها یا برنامه فایلها میتواند به Google drive منتقل شود. فایل مورد نظر را انتخاب کنید ، از گزینه های ارسال ، Google drive را انتخاب کنید و در قسمت بعد تعیین کنید که به چه فولدری اضافه شود. بعد از این میتوانید با خیال راحت فایلهای منتقل شده را پاک کنید.

اگر این میزان فضا کافی نیست ، میتوانید با ماهی چند دلار صدها گیگ فضای ابری در اختیار داشته باشید و آن را بین دستگاه های مختلف به اشتراک بگذارید.

0
تعداد نظرات
  نظرات

نظری وجود ندارد.

نام
ایمیل
عنوان
نظر
تصویر امنیتی
وارد نمودن کد

آخرین اخبار

چهارشنبه 23 خرداد 1403 0 دیدگاه