افزایش سرعت گوشی، 7 راه برای این که سرعت موبایلتان مثل روز اول شود
چرا سرعت گوشی پایین میآید؟ چگونه سرعت گوشی را بالا ببریم؟ ابتدای خرید هر گوشی ، برای چند ماه سرعت و عملکرد دستگاه فوق العاده است اما به طرز غیر قابل باوری در مدت کوتاهی دستگاه واقعا کند میشود.
اما حفظ عملکرد گوشی – چه آیفون و چه آندروید – مثل روز اول ، کار خیلی سختی نیست. این 7 راه را به خاطر بسپارید ، تا بتوانید عملکرد گوشی خود را در بهترین سطح حفظ کنید:
1- نرم افزار را به روز نگه دارید
آخرین نسخه سیستم عامل گوشی شما ، آیفون باشد یا اندروید ، شامل بهبودها و ارتقاءهاییست که باعث میشود دستگاه سریعتر عمل کند. در گوشیهای اندروید و آیفون ، امکان ارتقاء سیستم عامل را میتوانید در بخش تنظیمات گوشی چک کنید. در صورتی که سیستم عامل را به روز نگه میدارید ، از به روزرسانی نرم افزارهای جانبی گوشی نیز غافل نشوید. به روز بودن سیستم عامل و نرم افزارها یکی از اصلی ترین راهکارهای حفظ سرعت و عملکرد دستگاه است.
2- نرم افزارهایی را که نیاز ندارید ، حذف کنید
تقریبا هرکسی روی گوشی برنامه هایی نصب کرده که تاریخ مصرفشان گذشته است ، برنامه ای برای یک شرکت هواپیمایی که فقط یکبار از آن استفاده کرده اید ، یا یک بازی که به اندازه که فکر میکردید جذاب نبوده. مشکلی نخواهد داشت اگر نظرتان را راجع به یک برنامه عوض کنید ، اما اگر واقعا به برنامه ای نیاز نداشتید ، حتما از روی گوشی حذفش کنید. برنامه های بیمصرف فضای شما را محدود میکنند و حتی در پسزمینه منابع سیستمی را به کار میگیرند تا به فعالیت خود ادامه دهند. پس هر چند وقت یک بار برنامه های موجود روی گوشی را بازبینی کنید تا بتوانید آنهایی را که لازم ندارید حذف کنید. برنامه های پیش نصب شده روی اندروید قابلیت حذف ندارند ، درصورتی که به آنها نیاز ندارید ، میتوانید این برنامه ها را غیر فعال کنید تا از مصرف منابع اضافی جلوگیری شود.
3- فعالیت های پس زمینه را متوقف کنید
هم در اندروید و هم ios با چند قدم میتوانید برنامه های منتخب را از عملکرد در پس زمینه منع کنید تا از کاهش عملکرد گوشی جلوگیری کنید. در آندروید ، مشخص کنید کدامیک از برنامه های اصلی مانند ایمیل ، شبکه های اجتماعی و پیامرسانها میاتوانند به اکانت شما متصل شده و محتوای جدید را در پس زمینه بارگذاری کند.در آیفون هم چک کنید کدام برنامه ها گزینه “background app refresh” را به صورت فعال دارند ، این تعداد را کم کنید تا میزان مصرف منابع در پس زمینه را کاهش دهید. همچنین برای کاهش مصرف باطری و سخت افزار ، بلوتوث و اتصال وای-فای را در مواقع عدم استفاده ، خاموش کنید.
4-مرتب کردن صفحه اصلی
گزینه های زیاد اندروید برای شخصی سازی صفحه اصلی ( ویجتها ، میانبر ها ، برنامه و ... ) در دسترس بودن تمام مواردی که به آنها نیاز دارید را راحت تر میکند. اما در نهایت یک هوم اسکرین به هم ریخته سرعت گوشی شما را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد. آیکونهای اضافی را حذف کنید (برنامه های اضافی را که قبلا پاک کرده اید) و تنها ویجتهایی را نگه دارید که واقعا به آنها نیاز دارید. همین مطلب برای IOS هم صحت دارد. صفحه اول را تا جای ممکن خالی کنید و ویجتهایی را که منابع سخت افزاری بالایی مصرف میکنند حذف کنید.
5- انیمیشن ها را کمتر کنید
اگر سرعت گوشی شما در حرکت بین یک عملکرد به دیگری پایین است ، بعضی از انیمیشنها را که از تنظیمات به آنها دسترسی دارید ، خاموش کنید. در اندروید باید از طریق تنظیمات گوشی Developer options را فعال کنید تا بتوانید انیمیشنها را کم کرده یا کاملا خاموش کنید. اگر از پس زمینه های متحرک استفاده میکنید بهتر است آنها را با تصاویر ثابت عوض کنید. در آیفون هم تصویر زنده پس زمینه را با یک تصویر ثابت عوض کنید. در قسمت Accessibility تنظیمات ، گزینه های parallax و app zooms را هم غیر فعال کنید.
6- فضای حافظه را خالی کنید اگر برنامه هایی که به آنها نیاز ندارید را حذف کردید اما باز هم فضای مورد نیاز شما فراهم نشده است ، فایل های دانلودی مختلف را پاک کنید و از عکسهای دوربین بک آپ گرفته ( به کامپیوتر انتقال دهید ، یا در فضای کلاد ذخیره کنید ) و سپس آنها را از روی گوشی پاک کنید. در اندروید کش نرم افزارها را از طریق تنظیمات پاک کنید. در IOS هم هیستوری نرم افزارهایی مانند سافاری را خالی کنید.
7- گوشی را ریست کنید
وقتی گوشی شروع به کند شدن میکند ، حذف برنامه ها و ریستارت کردن گوشی گاهی اوقات کار میکند. اما برخی اوقات حتی با امتحان کردن تمام روشها ، سرعت گوشی شما به اندازه انتظارتان نیست. در این موقع باید قدم بزرگتری بردارید و اقدام به ریست فکتوری کنید. این کار اصولا مشکلات مختلف نرم افزار ها را حل کرده و مشکلاتی که برای آن راهی پیدا نمیکنید را از بین میبرد.
فقط به یاد داشته باشید که پیش از ریست کردن گوشی ، از تمام اطلاعات و تصاویر خود بک آپ تهیه کنید.
منبع: Cheatsheet.com