صحبت کردن با تلفن همراه هنگام رانندگی ، چقدر خطرناک است؟

مطالعات نشان می دهد که استفاده از تلفن همراه در هنگام رانندگی به اندازه اثر الکل خطرناک است. در برخی موارد، کاربران تلفن همراه حتی بدتر از رانندگان مست عمل کردند.

صحبت کردن با تلفن همراه هنگام رانندگی ، چقدر خطرناک است؟

مطالعات نشان می دهد که استفاده از تلفن همراه در هنگام رانندگی به اندازه اثر الکل خطرناک است. بسیاری از رانندگانی که هرگز مشروبات الکلی نمینوشند، وقتی پشت فرمان هستند، از تلفن همراه خود استفاده میکنند. مطالعات در طول سال‌های متمادی نشان داده‌ است که افرادی که هنگام رانندگی از تلفن همراه استفاده می‌کنند - حتی با هندزفری - به اندازه رانندگان مست در آزمون رانندگی ضعیف عمل می‌کنند. در برخی موارد، کاربران تلفن همراه حتی بدتر از رانندگان مست عمل کردند.

 

یافته های دانشمندان درباره عوامل حواس پرتی رانندگان

این مطالعه توسط دانشگاه یوتا در سال 2006 انجام شد. محققان دریافتند که استفاده از تلفن همراه در حین رانندگی به اندازه ای بر توانایی های رانندگی فرد تأثیر می گذارد که با رانندگی تحت تأثیر الکل قابل مقایسه است. محققان با ارزیابی عملکرد 40 آزمون در ،  دریافتند که راننده‌هایی که هنگام رانندگی از تلفن همراه استفاده می‌کنند به اندازه رانندگان مست خطرناک هستند.

در این مطالعه ، هر کاربر چهار بار تست های شبیه سازی را انجام داد ، یک بار بدون عوامل تمرکز زدا ، یک بار هنگام استفاده از تلفن همراه دستی، یک بار با استفاده از تلفن همراه دارای هندزفری، و یک بار با سطح الکل خون 0.08 که یک استاندارد رایج برای ایجاد اختلال تمرکز است. این مطالعه نشان داد که رانندگانی که از یک دستگاه تلفن همراه دستی یا هندزفری استفاده می کردند (تفاوت بین این دو ناچیز بود) در طول شبیه سازی 15 دقیقه ای موارد زیر مشاهده شد :

  • کمی کندتر از زمانی که حواسش پرت نشده بود رانندگی کرده و در زمان فشردن پدال ترمز هم 9 درصد کندتر عمل میکردند.
  • فاصله آنها در تعقیب یک هدف  24 درصد تغییر تفاوت داشت.
  • در از شتابگیری مجدد پس از یک کاهش سرعت، 19 درصد کندتر بودند.
  • احتمال تصادف بیشتر بود، سه نفر از شرکت کنندگان هم با خودروی جلویی برخورد کردند.

در مقابل، رانندگانی که تحت تاثیر الکل قرار داشتند، حتی کندتر از آنهایی که حواسشان پرت بود رانندگی می‌کردند، اما هدف را با دقت بیشتری دنبال کرده ، احتمال بیشتری داشت که چهار ثانیه پیش از برخورد ترمز کنند، و پدال ترمز را ۲۳ درصد قوی تر فشار دادند.

به طور خلاصه، کسانی که معتقدند می توانند با خیال راحت وسیله نقلیه را هنگام صحبت با تلفن اداره کنند، اشتباه می کنند. احتمال تصادف این رانندگان 5.36 برابر بیشتر از رانندگانی است که با تمرکز کامل رانندگی میکنند.

این مطالعه چندین بار از سال 2006 به بعد تکرار شده است، به ویژه توسط دانشگاه Touro در سال 2013، که نشان داد کاربران تلفن همراه با هندزفری در واقع عملکرد بدتری نسبت به رانندگان مست در شبیه سازهای رانندگی داشتند.

 

استفاده از تلفن همراه هنگام رانندگی باید متوقف شود

واضح است، کسانی که در حین رانندگی با تلفن صحبت می‌کنند یا با مواردی دیگری حواسشان پرت می‌شود نه تنها خود، بلکه همراهان ، رانندگان، عابران پیاده و دیگران را به خطر می‌اندازند. اقدامات آنها می تواند باعث آسیب های جدی و حتی مرگ برای عابران بی گناهی شود که اتفاقاً در مسیر آنها قرار می گیرند.

 

منبع:  2keller.com

0
تعداد نظرات
  نظرات

نظری وجود ندارد.

نام
ایمیل
عنوان
نظر
تصویر امنیتی
وارد نمودن کد

آخرین اخبار

چهارشنبه 23 خرداد 1403 0 دیدگاه