تحلیل و آنالیز شرایط کسب و کار در آینده، دغدغه مهم همه نسلها
با توجه به شرایط کسب و کار در دنیای امروز که از شرایط ژئو اکونومیک تا انقلاب های مختلف تکنولوژی همانند علم رباتیک، هوش مصنوعی و توسعه روز افزون اتوماسیون اداری و صنعتی تاثیر می گیرد، اطلاعات از شرایط کسب و کار یا انتخاب مناسب آن دغدغه همگان می باشد.
شرایط کسب و کار در دنیای امروز تحت تأثیر عوامل بسیار مختلفی قرار گرفته است. از شرایط ژئو اکونومیک تا انقلاب های مختلف تکنولوژی همانند علم رباتیک ، هوش مصنوعی و توسعه روز افزون اتوماسیون اداری و صنعتی . چالش های پیش روی نسل معاصر این است که در دوره پیک جمعیتی جهان زندگی می کند ، این نکته را باید در نظر داشت که رشد جمعیتی جهان در حال حاضر منفی می باشد، مسئله دیگر این است که هر روز استفاده از منابع انرژی نوین بیش از پیش جایگزین استفاده از سوخت های فسیلی می گردد. جای نیروی کار بدنی و نیروی کار اپراتور و سوپروایزر را ماشین آلات رباتیک می گیرند و نرم افزارهای دارای هوش مصنوعی و کنترلی هر روز جایگزین تعداد زیادی کارمند و کارگر می گردند، بنابر داده های مختصری که در بالا به دان اشاره گردید ، می توان حدس زد که در آینده بی شک کیفیت نیروی کار بر کمیت نفری آن ارجحیت دارد و کشورهایی که بتوانند نیروی کار فکری با کیفیت تربیت یا از کشورهای دیگر جذب کنند ، بی شک چشم انداز موفق تری خواهند داشت، برای مثال در گذشته های نه چندان دور تعداد فرزندان زیاد برای یک خانواده می توانست به عنوان یک مزیت اقتصادی محسوب گردد به دلیل این که با کار در صنعت و یا کشاورزی به عنوان کمک اقتصاد خانواده فعالیت می کرد ، اما اکنون با توجه به این مورد که لزوما این افراد نمی توانند جذب بازار صنعت و کشاورزی شوند و جایگزین آنها ماشین آلات ، ربات ها و نرم افزارها گشته اند، فرزند آوری زیاد به جز بار هزینه ای و حتی بالا بردن شاخص فلاکت نتیجه ای ندارد.
به نظر می آید کسب مهارت در حوزه علوم نوین فکری ، تحلیلی انقلاب دیجیتال کنونی و خلق فرصت خدمات و تولید در این حوزه ها هم بزرگترین فرصت و هم بزرگترین چالش نسل معاصر است، زیرا با گذر از این پیک جمعیتی به نظر نمی رسد جهان با بحران تا این حد شدید جمعیتی ، زیست محیطی و معیشتی مواجه باشد، برای مثال با آمدن ماشین های تکنولوژی خودران و الکترونیکی فقط در حوزه حمل و نقل جاده ای پیش بینی حذف ۱۵۰ میلیون شغل در ۳۰ سال آینده می رود که خود هم چالش بیکاری ۱۵۰ میلیون شغل مستقیم و و بیش از صد میلیون شغل غیر مستقیم است ، حال این گذاره را می توان به همه حوزه ها تعمیم داد، مطالبی که در بالا بدان اشاره گردید صرفا پیش زمینه ای برای سلسله مقالاتی برای هم اندیشی در ارتباط با آینده کسب و کارها و تحلیل و آنالیز چگونگی حرکت به سمت درست و شایسته با چراغ استدلال می باشد ، در مبحث بعد سعی به پرداختن به این موضوع از چشم انداز ژئو اکونومیک داریم.
منبع: کتاب جهان در صد سال آینده نوشته جورج فریدمن . مقاله چالش ها و فرصت های انقلاب دیجیتال : نوشته استیو وزنیاکی اپل نیوز
تألیف و نگارش: حمید قوام پور